Sundhedsborgmester advarer mod flere forebyggelsespakker

KONFERENCE : Sundhedsborgmesteren i København, Ninna Thomsen (SF), håber ikke, at Sundhedsstyrelsen udsender flere forebyggelsespakker foreløbigt. Sundhedsministeren vil dog holde kommunernes indsats under lup.
Til Altinget.dks’s sundhedskonference gjorde sundhedsminister Nick Hækkerup (S) sig til talsmand for at motivere danskerne til at leve sundere frem for at bruge flere forbud og afgifter.
Til Altinget.dks’s sundhedskonference gjorde sundhedsminister Nick Hækkerup (S) sig til talsmand for at motivere danskerne til at leve sundere frem for at bruge flere forbud og afgifter.Foto: Kaj Lergaard
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er jo et klassisk kommune-synspunkt:  Bare lad os køre selv, så skal vi nok få det til at fungere. Men så god er verden ikke. 

Nick Hækkerup
Sundhedsminister (S)

Hvad har danskerne og nordkoreanerne til fælles?  Svar: De har næsten samme lave middellevetid. Det var en af de ubehagelige sandheder, der kom frem til Altinget.dk's sundhedskonference om forebyggelse.

Her gjorde fagfolk, eksperter og sundhedsminister Nick Hækkerup (S) status på danskernes sundhedstilstand og arbejdet med at gøre danskerne sundere.

Kommunerne, der har ansvaret for forebyggelsen, var omdrejningspunkt i mange af de i alt 8 oplægsholderes indlæg, til konferencen, der fandt sted på kultur- og konferencecenteret, Vartov, i København mandag den 12. maj.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00