Sundhedsformand afviser kritik af Novo-donation

INTERVIEW: Fordele og ulemper ved få et diabetescenter via penge fra Novo Fonden er gransket grundigt, siger formanden Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, Karin Friis Bach (R). På et enkelt punkt kommer hun dog kritikerne i møde.

Formanden for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, Karin Friis Bach (R),  er overrasket over, at kritikerne blandt andet frygter for øget centralisering af diabtesbehandlingen som følge af det nye center. 
Formanden for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, Karin Friis Bach (R),  er overrasket over, at kritikerne blandt andet frygter for øget centralisering af diabtesbehandlingen som følge af det nye center. Foto: radikalehovedstaden.dk
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Hvis kravet er, at man skal løfte alle sygdomsområder lige meget samtidig, så kommer man ingen vegne.

Karin Friis Bach (R)
Formand for Sundhedsudvalget, Region Hovedstaden

Beslutningen om, hvorvidt Region Hovedstaden skal sige ja tak til 2,9 milliarder kroner til et nyt diabetescenter, hviler på grundige overvejelser.

Det er hovedbudskabet fra formanden for Region Hovedstadens Sundhedsudvalg, Karin Friis Bach (R), i forhold til den seneste tids kritik om hastværk og manglende åbenhed, som en række læger og eksperter har luftet i blandt andet Altinget.

LÆS: Læger og eksperter opfordrer til debat om Novo-milliarder

0:000:00