Store opgaver venter: Sundhedsminister vender tilbage fra barsel

COMEBACK: Efter at have været væk fra pinden siden slutningen af februar er Ellen Trane Nørby (V) nu tilbage som sundhedsminister. Hun får en hård start, lyder det fra Altingets sundhedsredaktør.

Efter tre måneders barselsorlov vender Ellen Trane Nørby (V) torsdag tilbage som sundhedsminister.

Dermed kan Karen Ellemann (V) nu koncentrere sig om sine egne ministerposter efter at have været vikarierende sundhedsminister siden februar.

Og selvom Karen Ellemann har passet butikken, er det ikke småting, der venter Ellen Trane Nørby, når hun kommer tilbage til ministeriet, vurderer Altingets sundhedsredaktør, Ole Toft.

”Hun får en hård start. I stedet for at man har en overenskomst med de praktiserende læger, så er forhandlingerne brudt sammen. Nu ved man ikke helt, hvad der sker,” siger han og fortsætter:

”Samtidig er der økonomiforhandlinger, hvor man skal aftale med regionerne, hvad der skal ske med økonomien for næste år, og hvilke tiltag der skal sættes i værk. Og så har man en plan for det nære sundhedsvæsen, som regeringen skal have stykket sammen.”

Læs også: Forhandlinger brudt sammen mellem PLO og Danske Regioner

Foruden disse udfordringer fremhæver Ole Toft også kampen om at få EU’s lægemiddelagentur til Danmark. Samtidig skal regeringen have vedtaget et omdiskuteret lovforslag, der skal sikre en ny institutionsform til farligt psykisk syge.

Læs også: EU-topmøde skal sætte rammerne for agenturdyst

Forrige artikel Syddanmark henviser rekordfå patienter til privathospitaler Syddanmark henviser rekordfå patienter til privathospitaler Næste artikel Skuffede læger: DF sylter opgør med produktivitetskrav Skuffede læger: DF sylter opgør med produktivitetskrav