Sundhedsminister vil rydde op på høreområdet

HØREAPPARAT: Der er behov for at få ryddet op høreapparatsområdet, lyder det fra sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V). Ventelisterne skal ned, og patienter skal kunne stole på, at ørelæger er uvildige, siger hun.

Foto: Flemming Leitorp
Lise-Lotte SkjoldanOle Nikolaj Møbjerg Toft

Der skal ryddes yderligere op på høreapparatsområdet, mener sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).

Udmeldingen kommer kort før, Dansk Folkeparti har kaldt ministeren i folketingssalen for blandt andet at drøfte de lange ventelister til høreapparatet. 

"Der skal ryddes op i for lange ventelister, og der er behov for at se på, om der er nogen, der har for mange kasketter på," siger hun.

Dokumentation

Sagen kort

Efter VK-regeringen i nullerne med oppositionens støtte havde gjort det lettere at få tildelt høreapparat med offentlig støtte hos private udbydere, steg udgifterne voldsomt. 

2010
I medierne var der en række eksempler på, at private høreklinikker uddelte offentligt betalte høreapparater til patienter, der ikke havde brug for det. Samtidig indikerede en undersøgelse fra CASA, at mange apparater uddelt fra især private høreklinikker ikke blev brugt at patienterne.

Daværende sundhedsminister Bertel Haarder satte en kulegravning i gang af området. Den blev først færdig, efter SRSF-regeringen kom til.

2012
Med Astrid Krag (SF) som sundhedsminister blev der strammet kraftigt op på området med mindre støtte til høreapparater og en generel mere restriktiv tildeling af høreapparater.

Der blev dog advaret om, at ventelisterne ville stige. Det er især sket i nogle områder af Danmark.


0:000:00