Sundhedsministeren skal i samråd om behandling af angst og depression

SAMRÅD: Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund, er bekymret for psykiatriens plads i sundhedsreformen og har kaldt sundhedsminister Ellen Trane Nørby i samråd. Han savner blandt andet svar på, hvem der skal behandle patienter med angst og depression i kommunerne. 

Signe Løntoft

Regeringens udspil til en sundhedsreform virker uigennemtænkt i forhold til psykiatrien, mener Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund. Han har derfor kaldt sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i samråd. 

"Det er dybt bekymrende, at regeringen slet ikke fokuserer på at sikre sammenhængende behandlingsforløb for borgere med psykisk lidelse," siger Peder Hvelplund og peger på, at en af målsætningerne i regeringens psykiatrihandlingsplan fra september var at skabe "bedre sammenhæng i borgerens behandlingsforløb”.

Hvis reformen vedtages i sin nuværende form, vil det i stedet skabe mindre sammenhæng for en del patienter, vurderer Peder Hvelplund: 

Dokumentation

Peder Hvelplund (EL) har kaldt sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i samråd med disse samrådsspørgsmål:

  • Ministeren bedes redegøre for, hvordan Sundhedsreformen hænger sammen med Psykiatrihandlingsplanens målsætning om ”Bedre sammenhæng i borgerens behandlingsforløb”, herunder hvem der skal koordinere konkrete udskrivningsforløb, så de mange genindlæggelser kan forebygges.

  • Ministeren bedes redegøre for, hvordan psykiatrien skal organiseres i udspillet til en ny Sundhedsreform, herunder hvordan koordinationen skal foregå i de kommuner, der ikke er tilknyttet et Sundhedsfællesskab, hvori der indgår en psykiatrisk akutmodtagelse?

  • Når det i Sundhedsreformen beskrives, at kommunerne skal overtage behandlingen af mennesker med angst og depression, kan Ministeren redegøre for, hvilke præcise patientgrupper der er tale om, hvem der skal forestå behandlingen i kommunerne, og hvordan det skal finansieres?


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00