Sundhedsministerens departementschef i corona-karantæne

SMITTE: Rådgiver for sundhedsministeren og øverste chef for Sundhedsministeriet, departementschef Per Okkels er gået i karantæne. 

Departementschef i Sundhedsministeriet Per Okkels må lige nu rådgive sundhedsministeren og styre Sundheds- og Ældreministeriet på afstand.

Den 66-årige topembedsmand er nemlig i karantæne, fordi hans kone, sygehusdirektør Anne Jastrup, er en af de hele tre covid-19-ramte sygehusdirektører fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

Dermed kunne han potentielt set blive smittet og smitte sundhedsminister Magnus Heunicke og centrale statslige nøglepersoner på sundhedsområdet.

Per Okkels oplyser til Altinget, at han klarer sine opgaver via telefon og video og regner med at være tilbage fysisk i Sundheds- og Ældreministeriet om en uge.

 

Forrige artikel Juraprofessor: Nødret kan gøre det muligt at låse døre på plejehjem og bosteder Juraprofessor: Nødret kan gøre det muligt at låse døre på plejehjem og bosteder Næste artikel Politikere undrer sig over hul i pandemiberedskab: Jeg er dybt overrasket Politikere undrer sig over hul i pandemiberedskab: Jeg er dybt overrasket
Brostrøm: Vi har en dybt bekymrende alkoholkultur blandt skolebørn

Brostrøm: Vi har en dybt bekymrende alkoholkultur blandt skolebørn

INTERVIEW: Nye tal viser, at danske skolebørn fortsat er europamestre i druk. Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, ønsker et opgør med en usund alkoholkultur. Højere afgifter og aldersgrænser virker, men det er op til politikerne, hvilke værktøjer der skal i brug, siger han.