To lægers nødvendige opgør med regional korridorsnak og telemedicin som tapet

REFORMFRYGT: Lukningen af Epitalet er resultatet af et sundhedsvæsen, som for enhver pris vil forsvare og bevare det eksisterende system. Prisen er muligheden for reel udvikling, kritiserer to læger og en tidligere nordsjællandsk borgmester.

<div>En konsekvens af lukningen af&nbsp;Epitalet&nbsp;bliver, at KOL-patienterne i Lyngby-Taarbæk Kommune ikke vil gøre brug af et fremtidigt telemedicinsk tilbud. Det fortæller formand for Epitalets brugergruppe, Ole Stangegaard. "Jeg har talt med medlemmerne, at de ikke vil være med i et storskalaprojekt baseret på erfaringerne fra Telecare Nord. De vil i stede ringe 1813, for det er nøjagtigt den samme service," siger han.</div>
En konsekvens af lukningen af Epitalet bliver, at KOL-patienterne i Lyngby-Taarbæk Kommune ikke vil gøre brug af et fremtidigt telemedicinsk tilbud. Det fortæller formand for Epitalets brugergruppe, Ole Stangegaard. "Jeg har talt med medlemmerne, at de ikke vil være med i et storskalaprojekt baseret på erfaringerne fra Telecare Nord. De vil i stede ringe 1813, for det er nøjagtigt den samme service," siger han.
Klaus Ulrik Mortensen

Fordi vi filtrerer patienterne væk fra hospitalerne, ville supersygehusene kunne løse de opgaver, som de er sat i verden for at løse. Nemlig behandlinger, der kræver højt specialiseret personale og dyrt udstyr. Og ikke - som tilfældet er det i dag - hvor læger med 35-40 års uddannelse og erfaring i bagagen bruger 80 procent af deres tid på banaliteter.

Klaus Phanareth
Faglig leder, Epitalet

Min bedste vurdering efter 16 år i byrådet er derfor, at konklusionen om at lukke projektet var skrevet på forhånd. Og at man bare var på jagt efter data, som kunne retfærdiggøre beslutningen.

Søren P. Rasmussen (V)
Byrådsmedlem, tidl. borgmester, Lyngby-Taarbæk Kommune

En lille håndfuld mænd spiser fastelavnsboller og drikker kaffe i en vinteromkranset udestue i det centrale Virum.

Hindbær, creme og flødeskum kan man vælge imellem. Og som vimplen, der forsigtigt blafrer fra flagstangen i baghaven med adgang til den lokale mose, tager vi os god tid. Eneste forstyrrelse er fra dørklokken, som spagfærdigt kimer, når tidligere borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune Søren P. Rasmussen får nye gæster.

Alt er dog ikke idyl. Og så snart kagespisningen er overstået, har mændene ved bordet atter travlt. Ting skal debatteres, og planer lægges, så deres fælles projekt - Epitalet - ikke afgår ved døden.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00