Trane Nørby afviser nøl i sag om potentielt farlige læger

PATIENTSIKKERHED: Ordfører og lægeformand undrer sig over, at Sundhedsministeriet har kendt til sag i Styrelsen for Patientsikkerhed siden marts. Tidligere sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) oplyser, at hun flere gange rykkede for redegørelse inden valgudskrivelse.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Sundhedsministeriet har siden marts vidst, at læger, som er mistænkt for at være til fare for patientsikkerheden, fortsat kan behandle patienter, mens de venter på en afgørelse fra Retslægerådet.

Det fik mandag sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til at hasteindkalde Folketingets sundhedsordførere til en orientering. Ministeren kalder tirsdag sagen "meget alvorlig" og Styrelsen for Patientsikkerheds håndtering "utilfredsstillende".

Sundhedsordfører Liselott Blixt (DF) undrer sig over forløbet:

Dokumentation

FAKTA

Når Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer, at det er nødvendigt at fratage en autorisation, kan det kun gøres midlertidigt. Skal sanktionerne være permanente, skal det afgøres ved domstolene. 

Sidste år trådte en ny retspraksis på området i kraft. Konsekvensen af den nye retspraksis er, at styrelsens midlertidige sanktioner over for 19 sundhedspersoner er bortfaldet. Samtidig har styrelsen måttet hæve et antal retssager om permanent autorisationsfratagelse. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed, at styrelsen har fulgt op på de 19 sager. 


0:000:00