TV 2 dropper HPV-arrangement

HPV: TV 2 aflyser informationsaften, der skulle bruges i en opfølger til tv-stationens omdiskuterede dokumentar om HPV-vaccinen. Myndighedernes nye kampagne om vaccinen overflødiggør arrangementet, oplyser TV 2.

TV 2's informationsaften til forældre og børn, der skal HPV-vaccineres, bliver alligevel ikke til noget. Informationsaftenen, der også skulle filmes til brug i en ny HPV-dokumentar, er ikke længere aktuel, vurderer man hos TV 2.

Redaktionschef hos TV 2 Dokumentar Troels Jørgensen peger på, at Sundhedsstyrelsen, Lægeforeningen og Kræftens Bekæmpelse har lanceret en oplysningskampagne, der skal give svar på spørgsmål om kræft-vaccinens effekt og sikkerhed.  

”Ideen med optagelserne var at tage udgangspunkt i forældrenes tvivl og mange spørgsmål og på den måde bruge scenen til at vise seerne, hvad der er sket på området de seneste to år. Hvad ved vi i dag, hvad er de seneste forskningsresultater og har den nyeste viden fået nogle af aktørerne til at ændre holdning,” skriver Troels Jørgensen til Altinget om det nu aflyste arrangement.

Login

 • Anmeld

  Steen Andersen · Økonomidirektør

  HPV - Nonner - misbrug af Kronprinsesse Mary

  INGEN NONNER HAR LIVMODERKRÆFT.
  Livmoderhalskræft handler om mænds manglende seksualhygiejne.
  Med de millionbeløb, der årligt indsamles til Kræftens Bekæmpelse, kan det anbefales, at Kræftens Bekæmpelse bruger en lille del af disse penge til at sende et stykke sæbe til alle danske mænd over 15 år med et påtryk (f.eks. som på en pakke cigaretter): "Brug sæben inden samleje. Så undgår din partner at få livmoderhalskræft (HPV)."
  2 millioner styk sæbe koster cirka 10 millioner kroner.

  Som tilhænger af kongehuset finder jeg det beskæmmende, at Kronprinsesse Mary har ladet sig misbruge til at anbefale en vaccine, hvis alvorlige bivirkninger i relation til livmoderhalskræft ikke er blevet tilbagevist af det lægefaglige system.
  Det må formodes, at Kongehuset har lært af dette video-misbrug, så vor kommende dronning i fremtiden ikke accepterer at lægge navn til fejl-informerende videoklip.

 • Anmeld

  Hanne Koplev · dyrlæge

  Er aflysningen et resultat af pres fra Sundhedsstyrelsen?

  Emne: AFLYSNING af aften på SMK - ny debat på TV2 NEWS

  Kære forælder

  Du har sagt ja til en invitation fra TV 2 Dokumentar om at komme til en aften med information og tv-optagelse om HPV-vaccinen tirsdag 30. maj.

  Som det fremgår af invitationen, var dette arrangement tænkt som et element i en kommende TV 2-dokumentar. Dokumentaren ville tage udgangspunkt i, at der er sket et drastisk fald i tilslutningen til vaccinen, og i det faktum, at mange forældre er i tvivl om, hvorvidt deres barn skal vaccineres.
  Dokumentaren var planlagt til udsendelse engang i efteråret.

  Imidlertid har virkeligheden overhalet os, og debatten om HPV-vaccinen kører på højtryk i alle medier - ikke mindst på grund af den netop søsatte kampagne Stop HPV, Stop Livmoderhalskræft, som skal øge tilslutningen til vaccinen. Alle informationer og fakta bliver i høj grad behandlet nu, og det betyder, at de planlagte optagelser ikke ville kunne bidrage med meget nyt, hvis de skulle sendes til efteråret.

  TV 2 har derfor besluttet at aflyse den planlagte aften med tv-optagelser på Statens Museum for Kunst. I har dog stadig mulighed for at få svar på jeres spørgsmål om vaccinen. For allerede i næste uge laver TV 2 NEWS en liveudsendelse - netop med udgangspunkt i den aktuelle debat om det store fald i vaccinetilslutningen. I studiet vil der - ligesom til den tiltænkte debat- og tv-aften på Statens Museum for Kunst – være myndigheder og forskere, der vil belyse og diskutere fakta om vaccinen.

  Det er ikke muligt at være fysisk til stede, men du har alligevel mulighed for at blande dig ved at stille dine spørgsmål til panelet. Du kan sende dine spørgsmål til tfb@tv2.dk

  Debatten vil blive sendt live på TV2 News, onsdag d. 17. maj kl. 19.25.


  Vi beklager, hvis du havde set frem til en spændende aften på Statens Museum for Kunst, og hvis du har spørgsmål til selve aflysningen, er du velkommen til at kontakte redaktionschef på TV2 Dokumentar, Troels Jørgensen: troj@tv2.dk

  Venlig hilsen
  TV2 Dokumentar