Usunde børn lever livet farligt

Stik imod alle råd og advarsler lever børn stadig mere usundt. Derfor har Hjerteforeningen og Indenrigs- og Sundhedsministeiet nu stiftet en klub, der skal ændre børnenes mad og motionsvaner.
Kristian Lund Pedersen

I dag ved langt de fleste forældre udmærket godt, hvad der er sundt for barnet. Men for mange børnefamilier er tiden knap, og de har ikke altid overskud til at omsætte viden til praksis.

Susanne Volqvartz
Direktør i Hjerteforeningen
Undersøgelser viser, at børn i dag lever mere og mere usundt. Derfor har Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Hjerteforeningen og Tryg i Danmark har stiftet en klub for de 3-6-årige "Rumlerikkerne - Børn Mad Motion”, som åbnes af indenrigs-og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen som opstart på Hjerteugen den 26. april:

"Som forældre har vi et særligt ansvar for, at vores børn i en tidlig alder får gode og sunde vaner, som kan følge dem resten af livet. "Rumlerikkerne" er en håndsrækning til forældrene i en travl hverdag, siger indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen.

Optimistisk budskab på alvorlig baggrund
Baggrunden for klubben er alvorlig. Flere og flere børn bliver overvægtige eller fede. En fedmeepedimi truer, der på længere sigt kan føre til et boom i livsstilssygdomme som bl.a. type 2 diabetes og hjerte- og karsygdomme.

Derfor er målet med dette nye tiltag, at give småbørnsfamilier en base, der gør det lettere for forældre at skabe sunde vaner i hverdagen:

0:000:00