V: Ældre skal kunne vælge privat rehabilitering

REHABILITERING: Ældre skal kunne vælge en privat leverandør, hvis de skal genoptrænes. Det mener Venstre, der ellers frygter, at de ældres hus bliver en banegård af mennesker. Ministeren afviser, mens Ældre Sagen og Dansk Erhverv er positive.

Netop nu forhandles der i Folketinget om at forpligte kommunalbestyrelsen til at tilbyde et korterevarende rehabiliteringsforløb, før man vurderer modtagerens behov for hjemmehjælp.
Netop nu forhandles der i Folketinget om at forpligte kommunalbestyrelsen til at tilbyde et korterevarende rehabiliteringsforløb, før man vurderer modtagerens behov for hjemmehjælp.Foto: co
Kasper Frandsen

Jeg vil gerne sikre det frie valg, så borgeren kan planlægge sit liv.

Anne-Mette Winther Christiansen (V)
Ældreordfører

Når ældre skal genoptrænes efter eksempelvis en operation, skal de frit kunne pege på en privat leverandør til at stå for den såkaldte rehabilitering, som kommunerne og regeringen satser stort på for tiden.

Det mener Venstres ældreordfører, Anne-Mette Winther Christiansen.

”Der er mange danskere, der har valgt en privat leverandør til at yde hjemmehjælp. Og det er de meget glade for. Derfor er det en god ide, at de får mulighed at fortsætte med samme leverandør, hvis de skal genoptrænes – ellers risikerer det at blive en banegård hjemme hos den ældre,” siger hun til Altinget.

0:000:00