Ventelister skal ensrettes

Naser Khader (RV) vil ikke acceptere, at Indenrigs- og Sundhedsministeriet anvender upålidelige metoder til at udregne ventelisternes længde. Derfor forslår han nu, at ministeren fastlægger en klar standard for udregningerne.
Kristian Lund Pedersen
I mandags fremgik det af Ugebrevet Mandag Morgen, at regeringen har overdrevet deres udregninger for, hvor korte ventelisterne er blevet efter VK-regeringen trådte til.

Det har nu fået De Radikales sundhedsordfører Naser Khader til at kræve, at sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) offentliggør Landsregisterets (LPR) ventetidsopgørelse for 2002 og 2003:

"Det er rystende, at regeringen har ændret på opgørelsesmetoden for ventelisterne til sygehusene for at stille VKs politik i et bedre lys. Regeringen må derfor offentliggøre ventelistetallene til sygehusene. Hvem ved om Løkke-poserne overhovedet har virket", spørger Naser Khader.

Mandag Morgen mener at kunne dokumentere, at hemmeligholdte tal fra Sundhedsministeriet viser, at ventetiden på operationer kun er faldet med en tredjedel af, hvad regeringen hævder.

0:000:00