Følg L 1 Finanslov for finansåret 2021
(Finansministeriet)


Fremsat af: Nicolai Wammen (Finansminister, MF (S))
Ministerområde: Finansministeriet
Status: 2. behandling
19/11
2020

Flere partier efterlyser bedre viden om kulturlivet: R vil have analyseinstitut

VIDEN: Radikale går til finanslovsforhandlingerne med et ønske om at oprette Kulturens Analyseinstitut, fordi der er behov for mere systematisk viden om kulturlivet. Kulturminister er enig i målet, men betænkelig ved midlet.

Læs mere
19/11
2020
2. BEHANDLING

Salen: Finanslov for finansåret 2021

2. behandling af forslag til finanslov for finansåret 2021 (L 1).

17/11
2020

Dagpenge splitter partier ved finanslovsbordet

FLEXICURITY: Dagpengeniveauet har nået et kritisk lavpunkt, advarer fagforbund. Enhedslisten og SF kræver handling, men foreslår hver deres løsning. Regeringen og Radikale mener, at finansloven skal bruges til mere presserende udfordringer.

Læs mere
12/11
2020

Radikale vil fastholde udviklings- og forskningsfradrag på 130 procent

FORSLAG: Radikale vil bruge milliardbeløb på at fastholde virksomhedernes udviklings- og forskningsfradrag på 130 procent efter 2021. Det er partiets dyreste erhvervsforslag til den kommende finanslov. Se alle Radikales erhvervsforslag her.

Læs mere
10/11
2020

Regeringen vil afsætte milliarder til lokal genopretning og oprette regionale vækstteams

FINANSLOV: Syv nye regionale vækstteams og to milliarder kroner til omstilling af erhvervslivet i de hårdest coronaramte dele af landet er blandt regeringens forslag til at skabe nye job og fastholde arbejdspladser.

Læs mere
10/11
2020

Trods udsigt til presset økonomi: Støttepartier fastholder velfærdskrav for milliarder

FINANSLOV: Coronakrisen kan sætte økonomien under fornyet pres, og regeringen vil ikke garantere penge til at løfte velfærden de kommende år. Støttepartier kræver fortsat finanslov med flere penge til ældre og børn.

Læs mere
9/11
2020

Wammen varmer op til forhandlinger om finansloven med tre nye coronatiltag

STIMULANS: Danmark er på ny ramt af økonomisk usikkerhed, og det kræver nye initiativer. Sådan siger finansminister Nicolai Wammen (S), som har tre nye forslag med, når regeringen mandag indleder forhandlingerne om finansloven med en række sættemøder.

Læs mere
9/11
2020

Radikale vil hæve alkoholafgiften med 10 procent

DOKUMENTATION: I et nyt finanslovsudspil vil Radikale Venstre sætte midler af til højdosis influenzavaccine til alle over 75 år, fjerne tolkegebyret og undgå flaskehalse ved ansættelse af udenlandske læger. Som en del af finansieringen foreslår partiet at hæve afgiften på alkohol med 10 procent. 

Læs mere
5/11
2020

Her er Radikales finanslovsudspil

DOKUMENTATION: R vil omlægge en tredjedel af dansk landbrug til skove. Og så vil partiet have bedre indeklima i skolen, en kønskommission og stop for besparelser i DR. Få overblik over R's forslag til finanslov og se, hvor partiet vil finde pengene, her.

Læs mere
30/10
2020

Radikale vil bruge 300 millioner på klimabistand til verdens fattigste

FINANSLOV: "Det er ikke sådan, at bare det lugter lidt af grønt, er det klimabistand. Det ved regeringen jo også godt selv," siger De Radikale, der på sigt vil bruge en milliard kroner på klimahjælp til verdens fattigste. Partiet kan dog ikke sige, hvornår målet skal være nået.

Læs mere
29/10
2020

Radikale vil bruge en halv milliard på digitalisering og dataadgang

FINANSLOV: Der er et kæmpe potentiale i at stille offentlige data til rådighed for virksomheder og borgere, mener Radikale. De vil derfor bruge en halv milliard fra den såkaldte corona-krigskasse på bedre offentlig digitalisering og øget adgang til data.

Læs mere
28/10
2020

Støttepartier kritiserer udspil til forskningsaftale: Færre midler til fri forskning er "helt forkert"

UDKAST: Den forskningsaftale, Folketingets partier forhandler om i disse dage, vil formentlig ende med at betyde et større beløb til Innovationsfonden og et mindre til fri forskning end tidligere år. I alt skal partierne fordele over 3 milliarder kroner.

Læs mere
27/10
2020

SF kræver flere penge til ulandsbistanden: Halvdelen skal bruges på klimatiltag

FINANSLOV: "Udviklingsbistanden er blevet barberet år efter år. Nu er det tid til at tage et skridt i den anden retning," siger SF's udviklingsordfører. Partiet lægger i sit udspil til en ny finanslov op til at hæve bistanden med 300 millioner kroner hvert år de kommende år.

Læs mere
6/10
2020
FREMSAT

Lovforslag: L 1 (Finansministeriet)

Forslag til finanslov for finansåret 2021.