Afdelingschef til nyoprettet afdeling i Lægeforeningen
Vil du være med til at sikre en sundhedspolitisk dagsorden funderet på grundige analyser og med rettidig og målrettet kommunikation? Så er du måske vores nye afdelingschef.

Din nye arbejdsplads Sundhedspolitik, Kommunikation og Analyse er en nyoprettet afdeling, der samler to tidligere afdelinger. Som afdelingschef for Sundhedspolitik, Kommunikation og Analyse får du en nøglerolle i sikring af Lægeforeningens stærke sundhedspolitiske position. Du får ansvar for at bistå Lægeforeningens formand og bestyrelse med foreningens politiske interessevaretagelse og politiske kommunikation samt konkret sikre udvikling af Lægeforeningens sundhedspolitiske standpunkter med afsæt i medlemmernes interesser og bestyrelsens strategi. Den sundhedspolitiske dagsorden er bred og det er afdelingens opgaver også - prioritering, psykiatri, forebyggelse, kvalitetsudvikling, forskning, uddannelse, digitalisering m.v. Samtidigt er der et gennemgående fokus på udfordringerne med arbejdskraft og ulighed i sundhed. I sammenhæng hermed kommer pressehåndtering og kommunikation i forbindelse med politiske kampagner, mærkesager og analyser med fokus på alle grene af kommunikation og public affairs. Der er 19 medarbejdere i afdelingen med forskellige uddannelsesmæssige baggrunde. Samarbejde på tværs af fagligheder er vigtigt for at lykkedes med at løfte opgaverne med høj kvalitet. Du bliver en del af en chefgruppe, hvor der er mange samarbejdsflader på tværs af afdelingerne, og hvor det er vigtigt, at vi understøtter hinanden og fungerer som et samlet ledelsesteam. Du vil referere til den administrerende direktør. Dine opgaver Som afdelingschef for Sundhedspolitik, Kommunikation og Analyse vil du have en afgørende rolle i at påvirke og forme sundhedspolitikken i Danmark. Du vil være ansvarlig for at udvikle og implementere strategier, der fremmer Lægeforeningens mål. Dine ansvarsområder vil bl.a. omfatte:
 • Udvikling af bestyrelsens politiske anbefalinger og strategier
 • Overvågning og analyse af sundhedspolitiske emner og tendenser
 • Kommunikation og pressehåndtering i forhold til politiske beslutningstagere og medlemmer
 • Samarbejde med interne og eksterne interessenter for at fremme lægefagets interesser
 • Ledelse af en dedikeret afdeling af medarbejdere inden for sundhedspolitik, kommunikation og analyse.
Din profil Du har en relevant videregående samfundsvidenskabelig uddannelse og erfaring med ledelse fra en politisk organisation eller myndighed på sundheds- eller socialområdet. Dine personlige kompetencer:
 • Erfaring med politikudvikling og ledelse af politisk interessevaretagelse
 • Kendskab til sundhedspolitik og aktørlandskabet på feltet
 • Indsigt og interesse for kommunikation og presse
 • Løsningsorienterede og motiverende ledelsesstil, der understøtter at viden bliver delt og udnyttet på bedst mulig vis
 • Talent for at skabe og vedligeholde gode samarbejdsrelationer, internt såvel som eksternt.
 • Evner at lede komplekse processer og er metodisk og analytisk stærk
 • Tænker strategisk og kan drive forandringer
Yderligere information Den normale arbejdstid er på 37 timer ugentligt, inkl. frokostpause, dog uden højeste tjenestetid. Aflønning sker på individuelle chefkontraktvilkår med arbejdsgiverbetalt pensionsordning samt 7 ugers optjent ferie. Vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte administrerende direktør Torben Buse på tlf. 4174 0022. Læs hvordan vi behandler dine persondata i rekrutteringsprocessen i vores Privatlivspolitik for jobansøgere her. Søg stillingen Stillingen søges via knappen “Søg dette job" her på siden. Upload dit CV, din ansøgning og dit uddannelsesbevis via vores rekrutteringssystem senest fredag den 1. december 2023 kl. 12.00. Vi gør opmærksom på at din ansøgning kun vil komme i betragtning, hvis den uploades via vores rekrutteringssystem. Vi forventer at holde 1. samtalerunde onsdag den 6. december 2023 og 2. samtalerunde onsdag den 13. december 2023. Der bliver gennemført personlighedstest mellem 1. og 2. samtalerunde. Forventet start pr. 1. februar 2024.
Lægeforeningen varetager lægestandens interesser og gør på medlemmernes vegne sin indflydelse gældende i spørgsmål af generel samfundsmæssig og sundhedspolitisk betydning. Lægeforeningen leverer herudover en bred vifte af serviceydelser til foreningens medlemmer. Vi lægger vægt på at give foreningens medlemmer og lægelige ledelse den bedst mulige sekretariatsmæssige betjening.

Læs mere om Lægeforeningen på www.laeger.dk.

Icon
Find Danmarks bedste ledere og specialister, mens de er i job
Opnå unik eksponering med en jobannonce på Altinget og Mandag Morgen
0:000:00