Om  
Joachim Hoffmann-Petersen

Intensiv- og anæstesilægernes formand går efter formandspost i Lægeforeningen

Anæstesilægen Joachim Hoffmann-Petersen, talsmand for landets intensiv- og anæstesilæger, stiller nu op til formandsposten for alle landets læger.

Flora Juul Holst

Under coronakrisen er Joachim Hoffmann-Petersen flere gange dukket op i mediebilledet i kraft af sin formandspost hos Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intensiv Medicin. Nu vil han være talerør for de 30.000 læger, der findes over hele landet. Han stiller nemlig op til formandsposten hos Lægeforeningen. 

Drømmen om at blive formand for Lægeforeningen opstod, da den såkaldte Svendborg-sag rullede over Danmark. Her blev en læge anklaget for som grov forsømmelse ved behandlingen af en patient, der senere døde. Efterfølgende opstod hashtagget #detkuhaveværetmig blandt læger, der kritiserede det generelle pres på lægerne i sundhedsvæsenet. 

"Den vigtigste debat dengang – og i dag – er, at fundament for arbejdsglæde som læge er psykologisk tryghed. Det betyder, at ansvaret for systemfejl ikke skal placeres hos yngste mand eller hos enkeltpersoner, og det kræver, at vi som læger har tillid til, at systemet støtter os, når der sker fejl eller ubehagelige ting, som der gør mange gange i løbet af et lægeliv," fortæller Joachim Hoffmann-Petersen i et interview med Dagens Medicin.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00