Om  
Camilla Noelle Rathcke
Andreas Rudkjøbing

Camilla Ratchke valgt som Lægeforeningens nye formand

Lægeforeningens nye formand vil kæmpe for lægers retssikkerhed, mindre social ulighed i sundhed og for lukning af Styrelsen for Patientsikkerhed. 

Flora Juul Holst

Allerede inden Lægemødet fredag var Camilla Rathcke favoritten til posten som Lægeforeningens nye formand. Og nu er det altså officielt: De 109 medlemmer af Lægeforeningens repræsentantskab har stemt, og de har holdt fast i deres favorit. 

Det skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse.

Som den nye formand bliver Camilla Rathcke talerør for mere end 30.000 danske læger. Og hun vil bruge sin stemme til at sikre den rigtige udvikling i sundhedsvæsenet inden for flere områder, fortæller hun.

"Det gælder en styrket retssikkerhed for læger, det gælder en styrket psykiatri, det gælder uddannelse af flere speciallæger på tværs af specialer, et løft af sundhedsvæsenets økonomi, ulighed i sundhed, klimaforandringernes betydning for sundheden og en lang række andre områder," siger hun til Dagens Medicin.

Desuden mener hun, at Styrelsen for Patientsikkerhed har nået sin udløbsdato – og at et andet og bedre tilsyn snart skal komme til, hvor patientsikkerheden er sat højere.

Camilla Rathcke er et kendt navn i lægekredse i kraft af sin tidligere formandspost i Yngre Læger. Hun har arbejdet i klinik som speciallæge i endokrinologi, og nu sidder hun som centerchef ved Center for Planlægning i Sundhedsstyrelsen under Søren Brostrøm. Camilla Rathcke har dog selv oplyst, at hun vil kvitte stillingen hos Sundhedsstyrelsen for igen at tage en klinisk stilling, hvis hun blev valgt til formandsposten i Lægeforeningen.

Camilla Rathcke blev valgt mellem seks kandidater. Afstemningen foregår over flere runder, og allerede i første runde fik hun 44 procent af stemmerne. Speciallæge i anæstesi og intensiv medicin Christina Frøslev-Friis fik næstflest med 20 procent i første runde, og overlæge og formand for Lægevidenskabelige Selskaber Henrik Ullum 14 procent. 

Den nye formand overtager nu posten fra Andreas Rudkjøbing, som har været formand siden 2015. Hun er valgt for de næste tre år. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Camilla Noelle Rathcke

Formand, Lægeforeningen, overlæge, ph.d., Herlev-Gentofte Hospital
cand.med. (Københavns Uni. 2003), ph.d. (Københavns Uni. 2010), speciallæge i Intern medicin, Endokrinologi 2019

Andreas Rudkjøbing

Direktør, Steno Diabetes Center Sjælland, formand, Den Nationale Videnskabsetiske Medicinske Komité 2
cand.med. (Københavns Uni. 2008), ph.d. i folkesundhed, M.Sc. i sundhedsøkonomi, politik og management (London School of Economics)

0:000:00