Energy Camp vil forbyde tung trafik i myldretiden

FORBUD: Fagkonferencen Energy Camp anbefaler politikerne at forbyde tung trafik i myldretiden, sætte prisen på diesel op og gøre bæredygtige brændstoffer gratis. DTL er klart imod.
Torbjørn Næs Bertelsen
Fakta

Arbejdsgruppen, der arbejdede med varetransport, bestod af:

-Mette Gad, konsulent, DI Transport
-Jacob Stahl Otte, energipolitisk chef, Energi- og Olieforum.dk
-Sten Frandsen, centerchef, Teknologisk Institut
-Mikael Sloth, Business Development Manager, H2Logic
-Chresten Træholt, lektor, DTU
-Henrik Stubbe, energiøkonom, Dong Energy
-Kjær Andreasen, direktør, DAKA Biofuels

På den årlige Energy Camp-konference, hvor fagfolk i to dage, isoleret fra omgivelserne, diskuterer kortsigtede og langsigtede energiproblematikker for derefter at komme med anbefalinger til politikerne, kom der nogle markante anbefalinger på transportområdet.

De forskellige fagfolk blev inddelt i arbejdsgrupper efter erhvervsområde. Blandt andet en gruppe, der arbejdede med varetransport. Ved konferencens afslutning blev gruppernes anbefalinger fremlagt for klima- og energiminister Connie Hedegaard (K).

Differentieret vejskat for varetransport, så bæredygtige brændstoffer bliver gratis, og diesel bliver dyrere, og et forbud mod tung trafik i myldretiden var en del af de anbefalinger, som blev fremlagt.

Diesel er dyr nok i forvejen
Hos Dansk Transport og Logistik, der tidligere år har deltaget i Energy Camp, er cheføkonom Ove Holm langtfra begejstret for anbefalingerne fra arbejdsgruppen.

"DTL mener, at diesel i forvejen er meget dyr, og er klart imod afgiftsforhøjelser. Folketinget indfører efter samråd med blandt andre DTL en afgiftsnedsættelse på biodiesel i januar 2009, så afgiftsforskellen ryger op på ca. 55 øre pr. liter. Det er et godt og konkret signal at sende til brændstofmarkedet."

Også anbefalingen om at forbyde tung trafik i myldretiden møder en kold skulder fra DTL, der mener, at forslaget er komplet overflødigt.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00