Stort overskud hos A. P. Møller Mærsk

KORT NYT: A. P. Møller - Mærsks overskud før skat i 2007 blev på 43,7 mia. kr. Dermed har koncernen øget sit overskud i forhold til 2006, hvor resultatet kun var 36 mia. kr. På trod af dette er Nils Smedegaard Andersen bekymret.
Lars Beck
På trods af det høje overskud er der bekymring at spore hos A. P. Møller - Mærsk. Topchefen Nils Smedegaard Andersen udtrykker sin bekymring fordi Mærsk er afhængig af internationale konjunkturer. I den forbindelse mener topchefen, at udsigterne for 2008 er særdeles usikre.

Dog forventer topchefen, at virksomheden er i stand til, at kunne fortsætte fremgangen, i og med at virksomheden har udviklet handlingsplaner for netop at undgå at lade sig rive med af en eventuel nedgang i den globale økonomi.

At containerforretningen Maersk Line var i stand til at vende et underskud på 3,3 mia. kr. i 2006 til et overskud på 1,1 mia. kr. i 2007, ser Nils Smedegaard Andersen som en generel indikation af virksomhedens evner: "Vi er tilfredse med fremgangen i resultatet, som giver god basis for vort fremadrettede arbejde med at forbedre virksomhedens markedspositioner og indtjening."

Dog er der ikke kun tilfredsstillelse at spore hos topchefen: "Maersk Lines resultat er naturligvis isoleret set ikke tilfredsstillende".

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00