Grønnere Transport for en kvart milliard

TRANSPORT: Transportminister Lars Barfoed (K) er ved at oprette et Center for Grøn Transport, som i fremtiden skal sikre udviklingen af bl.a. elbiler og energieffektive busser.

Med en bevilling på 284 mio. kr. frem til 2013 forsøger transportministeren at kick-starte transportsektorens evne til at udvikle bæredygtige teknologier. Centrets opgaver vil bl.a. bestå i at udarbejde energimærkning af varebiler, teste energieffektive busser og busser på alternativ drivkraft og oprette kurser for billister i energibesparende kørsel.
Transportministeren mener, at en centralisering af forskningen vil øge slagkraften for nye tiltag.

"Det er en klar fordel, at vi får samlet vores kompetencer og styrket indsatsen for grøn transport i et særskilt center. Dermed kan vi både påvirke forskningen og udviklingen af ny teknologi og offensivt påvirke nye regler herhjemme og i EU-regi", siger Lars Barfoed til Berlingske Tidende.

Ikke nok med teknologiske fremskridt
I den grønne tænketank CONCITO er man umidelbart positivt stemt overfor tiltaget. Det er dog ikke tilstrækkeligt med forskning i teknologiske virkemidler til at nedbringe transportmidlernes energiforbrug. Skatte- og afgiftssystemet er også et vigtigt element i udviklingen, mener CONCITO.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00