Konservative holder fast i brintbiler

KLIMA: Konservative fastholder i deres nye grønne udspil, at brintbiler skal løfte fremtidens transportproblemer i fællesskab med batteribiler. Det har altid været en kombiløsning, siger brintbranchen, men Dansk Elbil Komité er uenig.
Per Ørum Jørgensen vil have brintbilerne på banen sammen med elbilerne
Per Ørum Jørgensen vil have brintbilerne på banen sammen med elbilerne
Anne Bjerregaard

Hvis vi ser på alle de udfordringer, vi har i transportsektoren, så er det klimamæssigt vigtigt at spille på alle heste. Der bliver tit sat et modsætningsforhold op mellem el og brint, men vi mener, at det ville være fornemt at køre fuld fart på begge teknologier

Per Ørum Jørgensen
Klima- og miljøordfører, Konservative
Elbilen har indtaget den energipolitiske scene og delvist kørt brintteknologien ud på et sidespor. Men i udspillet " Det grønne Danmark" fokuserer Konservative målrettet på brintteknologien og foreslår blandt andet en infrastruktur af brint i Danmark inden 2011. Det handler ikke om enten el eller brint, slår Per Ørum Jørgensen (K), partiets klima- og miljøordfører, fast

"Hvis vi ser på alle de udfordringer, vi har i transportsektoren, så er det klimamæssigt vigtigt at spille på alle heste. Der bliver tit sat et modsætningsforhold op mellem el og brint, men vi mener, at det ville være fornemt at køre fuld fart på begge teknologier," siger Per Ørum Jørgensen.

Elbilen skal ikke køre alene
Han mener, at der også politisk eksisterer den misforståelse, at elbilen vil kunne løfte CO2-udfordringen alene.

"Vi kunne godt være kommet et stykke længere, end vi er nu, hvis brintteknologien også havde været prioriteret politisk. Men det er en diskussion, som også er imellem forskere. For eller imod," siger Per Ørum Jørgensen, der frygter, at diskussionen om de to teknologier kan udvikle sig til en næsten religiøs diskussion:

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00