Grønne organisationer roser dansk skibsfart

SKIBSFART: Skibsfarten satser på at blive førende med miljørigtige løsninger på det globale marked. Selv de grønne organisationer roser erhvervet.
Danmarks Rederiforening vil gå i front med grønne tiltag. Det var det klare budskab, da branchen samledes i Skagen onsdag.
Danmarks Rederiforening vil gå i front med grønne tiltag. Det var det klare budskab, da branchen samledes i Skagen onsdag.

Rederiforeningen og medlemmerne af rederiforeningen har virkelig ændret sig over de sidste fem år. De er gået fra at være noget fodslæbende til virkelig at komme i førertrøjen på miljøområdet. Det er jeg faktisk ret stolt af.

Kaare Press-Kristensen
Konsulent i Det Økologiske Råd
De danske rederier er godt på vej til at kunne indtage rollen som verdens klima- og miljøduks, når det kommer til grønne tiltag i skibsfarten. Det mener branchen selv, som netop har været samlet til konference i Skagen, men også de grønne organisationer roser dansk skibsfart for at have foretaget en kovending til fordel for den klima- og energivenlige linje.

"Det er en tendens, der er accelereret utrolig meget på det sidste. Rederiforeningen og medlemmerne af rederiforeningen har virkelig ændret sig over de sidste fem år. De er gået fra at være noget fodslæbende til virkelig at komme i førertrøjen på miljøområdet. Det er jeg faktisk ret stolt af," siger Kaare Press-Kristensen, konsulent i Det Økologiske Råd.

Netop klima og miljø var hovedtemaet på det "klyngemøde", som Danmarks Rederiforening arrangerede onsdag i Skagen. Her var branchen enige om, at Danmark skal bane vejen for en grønnere linje i den globale skibsfart og udvikle miljøløsninger, der på sigt kan erobre markedsandele og dermed give Danmark et forspring, efterhånden som de internationale miljøkrav bliver mere regulerede, også til søs.

Penge i miljø
Vicedirektøren i Danmarks Rederiforening, Jan Fritz Hansen, er optimistisk på rederiernes vegne. Han forventer en stor fremgang i erhvervet i fremtiden, og i skæret af en lysende fremtid ser han store potentialer i at udvikle handelsflåden, så den imødekommer de nye miljø- og klimakrav, der med tiden vil komme flere og flere af fra politisk side.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00