Blå blok tøver med indgreb mod langtidsparkering på rastepladser

CAMPING: De borgerlige transportordførere har valgt at udskyde beslutningen om at indføre tidsbegrænset parkering på danske rastepladser. Danske Vognmænd kritiserer politikerne for at ”trække det i langdrag”.

Foto: /ritzau/Carsten Snejbjerg
Peter Pagh-Schlegel

Der er stor trængsel på rastepladserne langs de danske motorveje. Antallet af i særdeleshed østeuropæiske lastbiler, der slår sig ned i flere dage og ofte parkeres langs med tilkørselsramperne ud til motorvejen, udgør et problem, som regeringen i forbindelse med finansloven ønskede at komme til livs.

For os er det også vigtigt, at der kommer en rimelig periode for implementering, så vi ikke bare lige med super kort varsel iværksætter helt nye regler. 

Kristian Pihl Lorentzen (V)
Transportordfører

Onsdag formiddag mødtes de borgerlige transportordførere for at nå frem til, hvilke restriktioner der kunne indføres, og om en lastbil fremover må være parkeret i 3, 11 eller 24 timer på en rasteplads.

V: Vi skal være på sikker grund
Mod forventning nåede partierne ikke frem til en beslutning, og nu opfordrer transportordfører Kristian Pihl Lorentzen (V) til at grave et spadestik dybere, inden der træffes forhastede beslutninger.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00