Bondam: Miljøzone-udvidelse er uambitiøs

UDVIDELSE: Københavns teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam (R) kalder den aktuelle udvidelse af miljøzonen for uambitiøs.

En udvidelse af den nuværende miljøzone, så den omfatter hele Københavns Kommune, er en realitet fra den 1. november. Men Klaus Bondam (R) betegner udvidelsen for uambitiøs. Han så gerne endnu skrappere krav til partikeludledning og at samtlige danskere var omfattet af miljøzonen.

"Nu kommer alle københavnske husstande til at ligge inden for miljøzonen, men jeg så helst, at alle danskere kunne få lov til at bo i en miljøzone, og at vi får lov til at stille langt mere ambitiøse krav, så miljøzonen også kommer til at omfatte alle varebiler og personbiler, og så skal lastbiler og busser køre med endnu bedre filtre. Først når vi er der, får vi virkelig gjort noget ved partikelforureningen i byen," siger Klaus Bondam i en pressemeddelelse fra Københavns Teknik- og Miljøforvaltning.

Miljøzonen, der blev etableret sidste år, vil gradvist begrænse trafikkens partikeludslip. Den udvidelse, der vil få miljøzonen til at omfatte Bispebjerg, Brønshøj, Husum, Vanløse og den resterende del af Valby, vil træde i kraft den 1. november i år, og i juli 2010 vil kravene til blandt andet partikelfiltre på køretøjer blive yderligere skærpet.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00