Branchespidser vil have udskældte gebyrer på tilladelser lagt i graven: Regeringen er uafklaret

Den tidligere regerings forslag om at lægge nye gebyrer på vognmandstilladelser til gods- og buskørsel kritiseres skarpt af erhvervslivet, der opfordrer transportministeren til at droppe idéen. Den videre proces er uafklaret, lyder det fra Transportministeriet, og det vækker umiddelbart glæde i branchen. 

Vejpakkens krav til tilladelser og tilsyn øger udgifterne hos Færdselsstyrelsen, som den tidligere regering ville finansiere med et nyt gebyr. 
Vejpakkens krav til tilladelser og tilsyn øger udgifterne hos Færdselsstyrelsen, som den tidligere regering ville finansiere med et nyt gebyr. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Det vækkede skarp kritik fra erhvervslivet, da den Socialdemokratiske regering i sit finanslovforslag for 2023 foreslog nye gebyrer på vognmandstilladelser.

Nu forsøger den samlede vognmandsbranche at få den nye SVM-regering til at droppe planerne.

”Vi tager skarpt afstand fra den tidligere regerings forslag, fordi det er en ekstra skat på vognmandserhvervet,” lyder det i et åbent brev til transportminister Thomas Danielsen, der er underskrevet af chefer og direktører fra både ITD, DI Transport, Dansk Erhverv Transport, Dansk PersonTransport og DTL.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00