Debat

Carlsberg: Hjælp os med at forbedre trafiksikkerheden

TRANSPORTDEBATTEN: Carlsberg Danmark har igangsat en række initiativer, der kan mindske antallet af højresvingsulykker. Flere andre virksomheder og organisationer bør følge trop, skriver Kaj Nielsen, National Fleet&Distribution Director.
Foto: Pr-foto/Carlsberg
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Kaj Nielsen
National Fleet&Distribution Director, Carlsberg Danmark A/S

Det er nu en måned siden mit sidste indlæg i denne debatrække om trafiksikkerhed, og desværre har vi set lastbiler involveret i flere alvorlige ulykker med dødelig udgang.

Der bliver skrevet meget i medierne, men der er meget lidt action i at mindske farene i forbindelse med højresvingsulykkerne.

Der udspandt sig dog en interessant debat i Ekstra Bladet efter den sidste højresvingsulykke.

Fakta
Transportdebatten på Altinget | Transport har til formål at fokusere og styrke den transportpolitiske og transportfaglige debat i Danmark.

Løbende inviterer Altinget | Transport derfor eksperter, politikere, fagfolk og interesseorganisationer til at debattere udvalgte emner og/eller problemstillinger inden for transportområdet.

Fjerde udgave af Transportdebatten sætter fokus på trafiksikkerhed. Et emne, der igen er blusset op, især på grund af de seneste mange højresvingsulykker. Trafiksikkerhed er dog meget mere end blot dette - de fleste ulykker sker på grund af for høj fart og for meget alkohol i blodet.

Den næste måned vil en række forskellige transportpolitiske aktører komme med deres indspark i debatten om trafiksikkerheden i landet.

Deltag i debatten!

Send dit indlæg til [email protected]

Her kunne man stemme om de mange forslag, læserne havde til forbedring af forholdene for både cyklister og chauffører.

Interessante borgerforslag
Mange af disse forslag var meget interessante – gad vide hvad der skete med det borgergenererede materiale?

Jeg vil appellere til, at der nedsættes en arbejdsgruppe i regi af de store interesseorganisationer.

Kaj Nielsen
Director

Jeg vil appellere til, at der nedsættes en arbejdsgruppe i regi af de store interesseorganisationer. Sponseret af staten.

Mandatet skal være at oprette en række demo-kryds, hvorfra der skal indsamles erfaringer med diverse hardware, der senere kan danne grundlag for et lovforslag. Lad os nu gøre noget ved den kendte og enorme problematik det er, at der er så mange, der kommer til skade i højresvingsulykker.

Vi har allerede ventet alt for længe på løsninger.

Lastbiler med automatiske nødbremser
Carlsberg Danmark har netop købt nye lastbiler til distribution i det centrale København. Disse bliver udstyret med en såkaldt nødbremse, hvilket først bliver lovkrav i 2015, ligeledes har vi netop sat nye lastbiler i drift på ruten Fredericia-Aalborg.

Disse er også udstyret med automatisk bremseudstyr, der akustisk advarer chaufføren, hvis han afviger fra sin kørebane.

Vi går i gang med at analysere alle vore distributionsruter i 2014.

Dette sker i samarbejde med vore chauffører, og formålet er at identificere de såkaldte "sorte pletter".

Vi har ligeledes ansat en "Trafiksikkerhedsminister" i Carlsberg Danmark, der skal analysere skader, rådgive vore kunder omkring anløbsforhold, arrangere kurser for chaufførerne, hvor der arbejdes med stress og adfærd i trafikken.

Vi i Carlsberg Danmark vil gerne bidrage. Vil I?

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00