Debatpanel gør status over Schmidts første år

DEBAT: Det er nu snart et år siden, at transportminister Hans Christian Schmidt (V) overtog ansvaret for transportpolitikken fra Magnus Heunicke (S). Et nyt hold af debattører gør status. Mød panelet her.

Hans Christian Schmidt har haft knap et år til at finde sig til rette i ministerstolen med ansvar for transportområdet.

Altinget: transport benytter anledningen og har bedt et nyt hold af debattører om at gøre status for Schmidts første tid som transportminister. Hvad har præget det første år? Hvad var "hot", og hvad var "not"?

Mød panelet her.

Hans Christian Schmidt (V)
Transport- og bygningsminister. Hans Christian Schmidt var også transportminister fra 2010-2011. Han har siddet i Folketinget siden 1994 og er uddannet lærer.

Roger Matthisen (ALT)
Transportordfører. Roger Matthisen har siddet i Folketinget siden valget i juni 2015. Han har en bachelor i økonomi, engelsk og kommunikation ved Copenhagen Business School.

Karsten Hønge (SF)
Transportordfører. Karsten Hønge har været medlem af Folketinget i flere omgange siden 2007. Han blev først uddannet tømrer og senere som fagjournalist fra Journalisthøjskolen.

Anne H. Steffensen
Direktør for Danmarks Rederiforening. Anne H. Steffensen har en lang karriere som diplomat bag sig, senest som Danmarks ambassadør i London. Hun er uddannet cand.scient.pol. ved Aarhus Universitet og har en kandidatgrad fra London School of Economics.

Erik Østergaard
Administrerende direktør i DTL - Danske Vognmænd - siden 2005 og formand for Nordic Logistics Association siden 2012. Erik Østergaard har tidligere været direktør i Scandlines AG Group og inden da planlægningschef i DSB Rederi. Han er rederiuddannet, HD og MBA.

Niels Nielsen
Branchedirektør i Danske Anlægsentreprenører, Dansk Byggeri. Tidligere har Niels Nielsen være ansat i virksomheder inden for rådgivende ingeniørvirksomhed, bygherrerådgivning og entreprenørvirksomhed. Niels Nielsen har en uddannelse som ingeniør og HD i Finansiering og Kreditvæsen.

Jan Villadsen
Formand for 3F Transport. Internationalt er Jan Villadsen formand for Nordisk Transport Forbund. Han sidder desuden i ledelsen af det Internationale Transport Forbund (ITF) og Europæisk Transport Forbund (ETF). Han har tidligere blandt andet arbejdet som fisker og chauffør.

Lærke Flader
Branchechef i Dansk Elbil Alliance. Hun har tidligere været ansat i Konkurrencestyrelsen, Cowi og Fødevareøkonomiske institut. Lærke Flader er uddannet cand.oecon. fra Aarhus Universitet. 

 

Forrige artikel DTL om køre- hviletidsregler: Nu må handling følge ord DTL om køre- hviletidsregler: Nu må handling følge ord Næste artikel Vejdirektoratet: Hvordan kan vi beholde den gule førertrøje? Vejdirektoratet: Hvordan kan vi beholde den gule førertrøje?