DSB fortsætter økonomisk nedtur

ØKONOMI: DSB's svenske datterselskab DSB Väst er i store økonomiske problemer. En ny årsrapport afslører, at DSB's samlede underskud nu lyder på hele 858 mio. kr.
Foto: Colourbox
Historien om DSB's skrantende økonomi fortsætter. Denne gang er det datterselskabet DSB Väst, som fremviser blodrøde tal på bundlinjen. Selskabet taber i øjeblikket penge i et omfang, som svarer til op mod 100 millioner svenske kroner om året.

"Det er uholdbart både forretningsmæssigt og politisk," udtaler Jacob Kjær, konstitueret administrerende direktør i DSB og bestyrelsesformand for DSB Väst, i en pressemeddelelse.

Derfor er bestyrelsen i DSB Väst og trafikudbudsmyndigheden Västtrafik i Göteborg gået i gang med at arbejde på en redningsplan. Den indebærer blandt andet, at DSB Väst skal overdrage regionaltogstrafikken til en anden operatør tidligere end den eksisterende kontrakt til 2018.

"DSB Väst præsterer en stabil togdrift med høj rettidighed, men er samtidig ude af stand til at skabe overskud fra driften. Det er uacceptabelt og uholdbart og det er derfor nødvendigt at ændre de nuværende forhold betragteligt. Vi sigter mod en løsning, der giver Västtrafik tid til at finde en ny operatør," lyder det fra Jacob Kjær.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00