Efter evaluering af elløbehjul: Flere partier er klar til at indføre midlertidigt lovkrav om hjelm

LØBEHJUL: SF, Enhedslisten og Alternativet er klar til at indføre et midlertidigt påbud om at bære hjelm, når man kører på elløbehjul. Transportministeren vil afsøge forskellige muligheder for at øge sikkerheden. 

Transportminister Benny Engelbrecht (S) vil se på muligheden for at gøre hjelm lovpligtig, når man kører på elektrisk løbehjul. 
Transportminister Benny Engelbrecht (S) vil se på muligheden for at gøre hjelm lovpligtig, når man kører på elektrisk løbehjul. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Jeppe Maagaard Holm

Der bør indføres et midlertidigt lovkrav om, at trafikanter på elløbehjul skal bære hjelm. 

Det siger SF, Enhedslisten og Alternativet, efter Færdselsstyrelsen i sidste uge præsenterede sin evaluering af forsøget med små motoriserede køretøjer, som har været på de danske cykelstier siden januar sidste år.

Evalueringen viser blandt andet, at risikoen for ulykker er syv gange højere på elløbehjul sammenlignet med cykler. 

Dokumentation

Forsøgsordningerne for små motoriserede køretøjer

Forsøgsordningen blev besluttet af et bredt flertal i Folketinget (VLAK-regeringen, DF, S, SF og Radikale) i december 2018 med det formål at samle erfaring med den nye type små, typisk eldrevne, køretøjer, som vinder stigende udbredelse.

Forsøgsordningen indebærer blandt andet, at motoriserede løbehjul, selvbalancerende køretøjer og motoriserede skateboards bliver lovliggjort på de danske cykelstier i forsøgsperioden.

Forsøgsordningen trådte i kraft 1. januar 2019 og har konkrete retningslinjer for henholdsvis motoriserede løbehjul, motoriserede skateboards samt selvbalancerende køretøjer og speed pedelecs.

Forsøgsordningen skal evalueres årligt. Første evaluering er netop kommet fra Færdselsstyrelsen.

Kilde: Transportministeriet og Færdselsstyrelsen.


Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00