Elbiler får batteristationer langs motorvejen

ELBILER: Vejdirektoratet og Better Place opretter to batteriskiftestationer langs motorvejsnettet. Transportministeren glæder sig over aftalen. Dansk Elbil Alliance kalder det et vigtigt skridt for elbilerne.
Foto: Colourbox

Aftalen, der sikrer landets to første batteriskiftestationer langs motorvejsnettet, er nu en realitet. Allerede til sommer kan de første elbiler, ifølge planen, rulle ind på stationerne og skifte batteri.

Vejdirektoratet indgik således torsdag en aftale med firmaet Better Place om etablering af to batteriskiftestationer langs motorvejen. Aftalen giver de folk, som benytter sig af elbiler, muligheden for at skifte batteri på de to rastepladser Kildebjerg Syd og Kildebjerg Nord ved Odense. Både transportministeren og Dansk Elbil Alliance glæder sig over aftalen.

"Den forbedrer elbilers muligheder for at komme frem på motorvejsnettet. Som transportminister lægger jeg stor vægt på at forbedre vilkårene for grønne og bæredygtige transportformer. Og dette er et vigtigt skridt i den rigtige retning," udtaler transportminister Henrik Dam Kristensen (S) i en pressemeddelelse.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00