Engelbrecht lobbyer for 2030-stop for salg af fossilbiler i EU: ”Ellers ender det med, at markedet går forrest”

Transportminister Benny Engelbrecht er rejst til Slovenien for at søge opbakning til Danmarks ønske om en fælles EU-slutdato for salg af diesel- og benzinbiler i 2030. ”Der er flere lande, der virker til at være helt på linje med os,” lyder det fra ministeren.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) deltager onsdag og torsdag i et uformelt ministerrådsmøde i Slovenien. 
Transportminister Benny Engelbrecht (S) deltager onsdag og torsdag i et uformelt ministerrådsmøde i Slovenien. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Selvom det er godt, at Europa-Kommissionen har lagt op til et stop for salg af benzin- og dieselbiler i 2035, er der grund til forbedring.

Det mener transportminister Benny Engelbrecht (S), der onsdag og torsdag deltager i et uformelt ministerrådsmøde i Slovenien – blandt andet for at søge opbakning fra andre europæiske lande til at indføre et tidligere stop for salg af fossilbiler på kontinentet.

”Det er rigtig positivt, at Kommissionen har taget vores budskab med, som vi kom med sammen med otte andre lande forud for udspillet. Men vi siger også meget klart og tydeligt, at vi selvfølgelig gerne ser, at det bliver mere ambitiøst. Slutdatoen skal være allerede i 2030,” siger han onsdag aften til Altinget.

0:000:00