EU påvirker hver anden transportlov

EU-AFTRYK: Hver anden danske lov, som blev vedtaget på transportområdet sidste år, var påvirket af EU. Samtidig berører EU knap to tredjedele af lovene fra Transportministeriet. Det viser en ny optælling.
Foto: Henrik Sørensen/ft.dk
Fakta
EU's påvirkning af dansk lovgivning

Altinget.dk har opgjort, hvor mange af de lovforslag, som blev vedtaget i folketingsåret 2012-13, der er påvirket af EU. Opgørelsen er lavet ved at gennemgå de officelle bemærkninger til hvert lovforslag, hvor forholdet til EU beskrives.

I alt blev 224 lovforslag vedtaget i folketingsåret 2012-13. Heraf er de 76 påvirkede af EU, mens 11 er delvist påvirkede og 137 ikke er påvirkede.


Kilde: Altinget | Research
EU har væsentlig indflydelse i lovarbejdet på transportområdet. Det er nemlig knap hver anden danske lov, som Folketinget i 2012-2013 vedtog på transportområdet, der er påvirket af EU.

Samtidig blev 60 procent af lovene fra Transportministeriet til under aftryk fra EU, hvilket tegner sig for den tredjestørste andel blandt ministerierne.

Det fremgår af en ny optælling af alle vedtagne love fra sidste folketingsår. Optællinget er lavet Altinget | Research og er baseret på de officielle bemærkninger til lovforslagene, hvor forholdet til EU noteres.

Optællingen viser, at otte af sidste folketingsårs 17 love, som vedrører transportområdet, har været påvirket af EU. Af de resterende ni love er to under delvis EU-indflydelse.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00