Har Danmark brug for en køreplan for grøn transport?

DEBAT: Et nyt debatpanel vil i den kommende tid sætte fokus på, om Danmark har brug for en grøn transportplan. Mød panelet her.  

Regeringen har skrottet arbejdet med et såkaldt ”road map", der skal hjælpe transportsektoren til at blive fossilfri i 2050.

Arbejdet med planen startede tilbage i 2013 og skulle oprindelig have været fremlagt af SR-regeringen, som ikke formåede at blive enige om en plan inden valget. Men Venstre-regeringen har nu meldt ud, at de ikke "agter at gøre arbejdet færdigt".

Altinget har spurgt et nyt hold af debattører: Er der styr på den grønne omstilling i Danmark, eller er der brug for en køreplan, der kan gøre transportsektoren mere klimavenlig? Og burde Venstre-regeringen følge arbejdet til dørs og lægge køreplanen frem?

Mød panelet her.

Pia Olsen Dyhr (SF)
Formand for SF og transport- og klimaordfører. Pia Olsen Dyhr har været medlem af Folketinget siden 2006. Hun er tidligere transportminister og handels- og investeringsminister. Hun er cand.scient.pol. fra Københavns Universitet.

Kristian Pihl Lorentzen (V)
Transportordfører. Kristian Pihl Lorentzen har siddet i Folketinget siden 2005. Han har skrevet "Hvor der er vilje, er der vej – transportpolitiske visioner for Danmark" i 2010 og "På sporet af Danmark – Jernbanen før, nu og i fremtiden" i 2013. Han har en videregående officersuddannelse ved Forsvaret, hvor han har været ansat fra 1981 til 2005.

Villum Christensen (LA)
Transportordfører. Villum Christensen har været medlem af Folketinget for Liberal Alliance siden 2008. Han er uddannet cand.scient.pol. og cand.phil. ved Aarhus Universitet og har en Master of Public Management fra Syddansk Universitet.

Tore Harritshøj
Adm. direktør for E.ON Danmark. Torre Harritshøj har tidligere været i blandt andet Dong Energy, Gastra og Konkurrencestyrelsen. Han er uddannet cand.polit. ved Københavns Universitet.

Frida Frost
Formand for Ingeniørforeningen, IDA. Frida Frost var desuden stifter og ejer af konsulentvirksomheden Enerkom. Hun er uddannet civilingeniør på Danmarks Tekniske Universitet.

Rune Noack
Chefkonsulent i DI Transport. Rune Noack har tidligere været ansat i Dansk Energi og i Transport- og Energiministeriet. Han er uddannet cand.scient.pol. ved Københavns Universitet.

Peter Stigsgaard
Direktør for brancheorganisationen Energi- og olieforum (EOF), hvis medlemmer tæller danske olie- benzin- og gasselskaber. Peter Stigsgaard har siden 2004 stået i spidsen for EOF og en modernisering af organisationen til en aktiv formidler af viden om branchen og ivrig samfundsdebattør på den energi- og transportpolitiske dagsorden. Han er uddannet cand.mag. i samfundsfag og dansk ved Københavns Universitet.

Anne Grete Holmsgaard
Formand for Energifonden og direktør i BioRefining Alliance. Anne Grete Holmsgaard har siddet i Folketinget for både Venstresocialisterne og for SF.

Forrige artikel DI: Grøn omstilling med eller uden køreplan DI: Grøn omstilling med eller uden køreplan Næste artikel V: Udbud er ikke taget af bordet V: Udbud er ikke taget af bordet