Går det den forkerte vej med trafiksikkerheden?

TRANSPORTDEBATTEN: En ny række debattører diskuterer i den kommende måned, om der er behov for større politisk fokus på trafiksikkerheden. Mød debatpanelet her, der tæller en bred vifte af fagfolk og beslutningstagere.

En ny rapport fra EU-Kommissionen viser, at antallet af trafikdrab på de europæiske veje næsten ikke faldt i 2014.

Danmark ligger heldigvis i den gode ende af listen med 33 trafikdrab per million indbygger og et fald på 28 procent fra 2010-2014. Men ser man på udviklingen fra 2013-2014 er faldet kun fire procent.

Altinget spørger derfor en ny række debattører: Bør EU-Kommissionens tal få alarmklokkerne til at ringe? Og hvad siger det om Færdselsikkerhedskommissionens plan, der lægger op til, at antallet af trafikdræbte skal halveres? Er det overhovedet realistisk, eller er der behov for øget politisk fokus for at opfylde målet?

Samtidig med at antallet af trafikdræbte står stille, vil flere partier hæve hastighedsgrænsen på landevejene. Er det den rigtige vej at gå, eller vil det forringe trafiksikkerheden?

Mød hele panelet her:

Mogens Kjærgaard Møller
Adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik. Mogens Kjærgaard Møller er tidligere vicepolitidirektør i Københavns politi, formand for Politiskolen og kontorchef i Justitsministeriets politikontor. Mogens Kjærgaard Møller er uddannet cand.jur.

Klaus Bondam
Direktør i Cyklistforbundet. Klaus Bondam er tidligere institutleder ved Det Danske Kulturinstitut/Benelux og har desuden været teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune. Han har gået på Skuespillerskolen ved Odense Teater. 

Thomas Møller Thomsen
Koncernchef og adm. direktør i Forenede Danske Motorejere (FDM). Thomas Møller Thomsen er tidligere direktør i Ingeniørforbundet, i Kræftens Bekæmpelse og for Amtssygehuset i Gentofte.

Mette Fynbo
Formand for Havarikommissionen for Vejtrafikulykker. Mette Fynbo har tidligere været Vejdirektoratets repræsentant i Havarikommissionen for Vejtrafikulykker og har desuden arbejdet med trafiksikkerhed i Odense Kommune og senere i Vejdirektoratet. Hun er uddannet civilingeniør i trafikplanlægning.

Karsten Nonbo (V)
Formand for Færdselssikkerhedskommissionen. Karsten Nonbo har været medlem af Folketinget siden 1998 og er tidligere politimand. Han er uddannet kriminalassistent fra Statens Politiskole

Rasmus Prehn (S)
Transportordfører. Rasmus Prehn har siddet i Folketinget siden 2005. Han er uddannet cand.scient.soc. fra Aalborg Universitet og har arbejdet som højskolelærer.

Thomas B. Olsen
Formand for Dansk Vejforening og adm. direktør i AgroTech.

Michael Stisen
Formand for Sikre Veje og divisionsdirektør i Arkil med ansvar for vejservice. Michael Stisen har en HD fra Aarhus Universitet.

Forrige artikel FDM: Viden om trafiksikkerhed spares væk FDM: Viden om trafiksikkerhed spares væk Næste artikel Dansk Tog: Byggearbejde på jernbanen er ikke hindring for udbud Dansk Tog: Byggearbejde på jernbanen er ikke hindring for udbud