KL: Giv kommunerne lov at indføre miljøzoner

LUFT: KL er utilfreds med, at kommunerne skal bede miljøministeren om lov til at indføre miljøzoner.
Anders Jerking
KL er tilfreds med, at flere kommunerne får lov til at indføre miljøzoner, men foreningen finder det stærkt kritisabelt, at kommuner først skal bede miljøministeren om lov. Det fremgår af KL's høringssvar til lov om ændringer af miljøzoner.

"KL kan ikke støtte de bestemmelser, der siger, at kommunen skal bede miljøministeren om lov til at indføre en miljøzone, uanset om det handler om udvidelser af de eksisterende miljøzoner til varebiler, eller etablering af miljøzoner i andre kommuner end de 5 store byer," hedder det i høringssvaret.

For at få lov til at indføre en miljøzone skal kommunen kunne dokumentere, at der er problemer med at overholde EU's grænseværdier for luftkvalitet. Det er uhensigtsmæssigt, mener KL, som vurderer, at en sådan undersøgelse koster 2-300.000 kroner.

Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) har tidligere i Altinget | Miljø forklaret, hvorfor han stiller krav om dokumentation. Her sagde han:
"Det skal ikke være sådan, at enhver landsby kan oprette en miljøzone, for det har meget store samfundsøkonomiske konsekvenser at indføre miljøzoner. Det skal bruges der, hvor man har et akut problem, men langt de fleste steder er der ikke et akut problem."

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00