Københavns Lufthavn erkender fejl: Vil sikre bedre afstand mellem rejsende

CORONA: Københavns Lufthavn har ikke haft godt nok styr på sikkerheden, når folk vender hjem. Politiet øger nu tilstedeværelsen i lufthavnen.

Det er ikke godt nok, når folk står side om side ved bagagebåndet.

Det erkender Københavns Lufthavn, der derfor nu indfører nye tiltag for at sikre, at folk holder mere afstand under coronakrisen.

”Vi har indskærpet til alle passagerer, at de skal holde afstand. Vi kan bare konstatere, at det ikke har været godt nok. Der har været flere tilfælde med passagerer, der står for tæt på hinanden,” siger sikkerhedschef i Københavns Lufthavn Johnnie Müller på et pressemøde søndag formiddag ifølge DR.

De seneste dage har der været fokus på, at danskere ikke holder den nødvendige afstand til hinanden, når de lander i Københavns Lufthavn. Flere private fotos har dokumenteret, at folk har stået alt for tæt ved bagagebåndet.

Påbud fra politiet
Lufthavnen har også fået et påbud fra politiet om, at der skal være bedre kontrol med rejsende, der vender hjem fra udlandet. Politiet vil nu øge sin tilstedeværelse. Også herfra lyder der en erkendelse af, at man ikke har haft godt nok styr på det.

”Der kommer til at være en markant øget tilstedeværelse af politi herude. Blandt andet ved bagageudleveringen, hvor de fleste problemer har været. Der vil være betjente med megafoner,” siger Rasmus Skovgaard fra Københavns Politi på pressemødet ifølge DR.

De nye procedurer kommer til at betyde længere ventetid for passagerne. Det indføres nu, at man skal vente i flyet, til bagagen er klar. Kaptajnen vil over højttaleren indskærpe, at man skal holde afstand. Der kommer mere lufthavnspersonale i lufthavnen, som skal vejlede passagerne, og der bliver sat tydelige afstandsmærker op, så folk ikke står for tæt.

Forrige artikel Engelbrecht efter EU-møde: Højeste prioritet at sikre godstransportens frie bevægelighed Engelbrecht efter EU-møde: Højeste prioritet at sikre godstransportens frie bevægelighed Næste artikel Vestager godkender statsstøtte til Femern-forbindelsen Vestager godkender statsstøtte til Femern-forbindelsen