Lider transportforskningen efter DTU-lukning?

DEBAT: Et nyt hold af debattører vil i den kommende tid sætte fokus på lukningen af DTU Transport, og hvilke konsekvenser det vil få for transportforskningen. Mød panelet her.

DTU har meddelt, at man vil lukke forskningsinstituttet DTU Transport som følge af regeringens besparelser på forskningsområdet.

Hvordan lukningen konkret skal føres ud i livet, og hvad der skal ske med de medarbejdere, der er tilknyttet instituttet, er der endnu ikke taget stilling til.

Altinget benytter anledningen og spørger et nyt hold af debattører: Er lukningen af DTU transport nødvendig? Hvad skal der nu ske med transportforskningen, og hvilke konsekvenser vil det få?

Mød panelet her:

Pia Olsen Dyhr (SF)
Formand for SF og transport- og klimaordfører. Pia Olsen Dyhr har været medlem af Folketinget siden 2006. Hun er tidligere transportminister og handels- og investeringsminister. Hun er cand.scient.pol. fra Københavns Universitet.

Kristian Pihl Lorentzen (V)
Transportordfører. Kristian Pihl Lorentzen har siddet i Folketinget siden 2005. Han har skrevet "Hvor der er vilje, er der vej – transportpolitiske visioner for Danmark" i 2010 og "På sporet af Danmark – Jernbanen før, nu og i fremtiden" i 2013. Han har en videregående officersuddannelse ved Forsvaret, hvor han har været ansat fra 1981 til 2005.

Rasmus Prehn (S)
Transportordfører. Rasmus Prehn har siddet i Folketinget siden 2005. Han er uddannet cand.scient.soc. fra Aalborg Universitet og har arbejdet som højskolelærer.

Niels Axel Nielsen
Koncerndirektør på DTU. Niels Axel Nielsen er ansvarlig for DTU’s forskningsbaserede rådgivning af offentlige myndigheder samt samarbejde med sektorer og brancher. Han har været direktør for Danmarks Fiskeriundersøgelser og før da fiskeriforskningschef i Landbrugs- og Fødevareministeriet. Niels Axel Nielsen er cand.scient. i matematisk statistik fra Københavns Universitet.

Linda Christensen
Seniorforsker på DTU Transport. Linda Christensen har siden 1992 været seniorforsker i trafikplanlægning på Danmarks Miljøundersøgelser samt Danmarks Transportforskning før integrationen i DTU. I ni år har hun været trafik- og byplanlægger i en kommune og i Miljøministeriet. Hun er uddannet trafik- og byplanlægger fra DTU.

Frida Frost
Formand for Ingeniørforeningen, IDA. Frida Frost var desuden stifter og ejer af konsulentvirksomheden Enerkom. Hun er uddannet civilingeniør på DTU.

Michael Svane
Branchedirektør, Dansk Industri. Michael Svane har siden slutningen af 80’erne arbejdet med lobbyisme inden for den danske organisationsverden. Omdrejningspunkterne har været EU, handelspolitik, arbejdsmarkedet, transport og infrastruktur. Han sidder i en lang række udvalg og er senest valgt til formand for Business Europe's udvalg for transport og infrastruktur. Han er uddannet cand.jur.

Forrige artikel DTU-forsker: Hold transportforskningen samlet DTU-forsker: Hold transportforskningen samlet Næste artikel Anlægsentreprenører: Giv grønt lys til Femern Anlægsentreprenører: Giv grønt lys til Femern