Mærsk-skib kapret ud for Somalias kyst

KORT NYT: En russisk slæbebåd, der ejes af Svitzer, som er et datterselskab i Mærsk-koncernen, er kapret af pirater ud for Somalias kyst. Kapringen skete fredag, og skibet ligger nu for anker ud for Somalias kyst.
Christian Juhl MølgaardJamshed Nielsen

Alle besætningsmedlemmer har det godt, og vi har også kontakt til besætningsmedlemmernes familie for at give dem den hjælp og støtte, vi kan.

Peter Beck-Bang
Informationsmedarbejder, A.P. Møller-Mærsk

Patrick Adamson, der er talsmand for Svitzer oplyser over for Russia Today, at familiemedlemmerne til de seks personer om bord på skibet er underrettet. Fire russiske besætningsmedlemmer samt en britisk kaptjan og officer er i kaprernes varetægt.

Slæbebåden, der hedder "Svitzer Korsakov", var på vej fra Sankt Petersborg til Sakhalin på den russiske stillehavskyst, da den blev opbragt. Besætningen består af en britisk kaptajn og en britisk maskinchef samt fire russere. Den er nybygget og har udstyr om bord, der konstant rapporterer dens position.

"Desuden har Svitzer været i kontakt med kaprerne, og man arbejder nu på at finde en løsning, så besætningen kan blive frigivet," siger informationsmedarbejder Peter Beck-Bang fra A.P. Møller-Mærsk til Ritzau.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00