Minister åben for forslag om mærkning af bæredygtig transport

Hans Christian Schmidt (V) gav Rasmus Prehn (S) ret i, at mange forbrugere kan have interesse i en mærkning af transportforhold. 20. april 2016

MÆRKNING: Står det til Socialdemokraterne, skal det være muligt for forbrugere at se, om de varer, de køber, er blevet transporteret bæredygtigt og med chauffører med overenskomstløn. Transportministeren er åben over for at drøfte forslaget.

Ved tirsdagens spørgetid stillede socialdemokraternes transportordfører, Rasmus Prehn, spørgsmål til transportminister Hans Christian Schmidt (V) om, hvad ministeren mener om en mærkning af varer, der er blevet transporteret “bæredygtigt og med ordentlige løn- og arbejdsvilkår”.

Transportministeren var ikke afvisende over for forslaget.

"Som jeg har sagt indledningsvist, tror jeg nok, at nogle forbrugere gerne vil have mærkninger. Men så skal der også bare være nogle virksomheder, som tager det op. Kan vi fremme det ved at mødes med dem, er jeg altid åben over for det," lød det fra Hans Christian Schmidt.

Rasmus Prehn vil nu bringe forslaget op i den grønne forligskreds for at teste, om forbrugsorganisationer og andre vil være interesserede i mærkningen.

Forrige artikel V om motorcykelkørekort til 16-årige: Det er et godt forslag V om motorcykelkørekort til 16-årige: Det er et godt forslag Næste artikel Minister åben for at få belyst fordele ved centralisering af regionalbaner Minister åben for at få belyst fordele ved centralisering af regionalbaner
Dan Jørgensen får en næse for klimanøl

Dan Jørgensen får en næse for klimanøl

KRITIK: Klimaminister Dan Jørgensen modtager en næse af Folketinget for at være nølende med at indkalde til forhandlinger om iblandingskrav for biobrændstof i brændstof.