Nu får Ole Birk lov om godskørsel og parkeringsindtægter på plads

SOMMERFERIE: Inden transportminister Ole Birk Olesen kan gå på sommerferie, vil et flertal uden om regeringen vedtage en tilladelsesordning for godskørsel i varebiler. Og så skal han sikre staten flere indtægter fra parkering.

Transportminister Ole Birk Olesen når lige at komme i mindretal på spørgsmål om godskørsel i varebiler, inden han kan gå på sommerferie.
Transportminister Ole Birk Olesen når lige at komme i mindretal på spørgsmål om godskørsel i varebiler, inden han kan gå på sommerferie.Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Kim Rosenkilde

Trods modstand fra regeringen så forventes et flertal i Folketinget bestående af rød blok (Radikale Venstre undtaget) og Dansk Folkeparti at vedtage den længe bebudede tilladelsesordning for godskørsel i varebiler.

Flertalspartierne har selv været nødsaget til at fremsætte forslaget, da regeringen ikke har ønsket at gøre det. Og efter en intens første- og andenbehandling er lovforslaget nu sat til endelig afstemning mandag denne uge.

Flertalspartierne har måttet acceptere, at det ikke var muligt at erstatte en undtagelse for alt gods under 11 kilo per stykgods med en undtagelse indsnævret til omdeling af aviser og reklamer. Rigspolitiet har i sit høringssvar påpeget, at en vægtgrænse vil være vanskelig at kontrollere for i praksis.

0:000:00