Nu kører kystbanen til tiden

KYSTBANEN: Efter en lang periode med forsinkelser, kører kystbanetoget nu igen nogenlunde rettidigt. Men til gengæld er der opstået et nyt problem med for mange passagerer og for få tog.

Når vi går ind og ser på morgenmyldretiden i retning fra Helsingør, så ligger vi nu på en rettidighed på omkring 99 procent, og på mange andre tidspunkter af dagen har vi meget høje procenter, og det er det, vi skal have til at gælde for hele døgnet og hele ugen.

Kim Andersen
Rettidighedschef i Banedanmark

Så kører togene omsider nogenlunde rettidigt på Kystbanen. Til gengæld er togene nu så overfyldte, at nogle passagerer bliver ladt i stikken især i morgentimerne.  
Men pendler-talsmand Michael Randropp glæder sig først og fremmest over forbedringerne.

"Jeg er glad. Det kører rigtigt godt nu. Jeg tror fuldt og fast på det, og vigtigst er det, at medarbejderne også tror på, at den her løsning kommer til at fungere rigtig godt," siger Michael Randropp.

Også rettidighedschefen i Banedanmark, Kim Andersen, er tilfreds med de nye forbedringer.
"Når vi går ind og ser på morgenmyldretiden i retning fra Helsingør, så ligger vi nu på en rettidighed på omkring 99 procent, og på mange andre tidspunkter af dagen har vi meget høje procenter, og det er det, vi skal have til at gælde for hele døgnet og hele ugen," siger Kim Andersen.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00