Ny debat om DSB's fremtid

TEMADEBAT: Regeringen har sat DSB kniven for struben med planer om milliardbesparelser og udbud af jernbanedriften. Er tiden inde til et opgør med DSB's dominans på de danske skinner? Altinget tager debatten. 

Af Kristian Andersen

Fagdebatredaktør

Regeringen vil over de kommende fire år barbere over to milliarder kroner af tilskuddet til DSB og har samtidig ambitioner om en ”markant udvidelse” af brugen af udbud i jernbanedriften, som det hedder i regeringsgrundlaget. 

Både besparelser og udbudsplaner falder på et tidspunkt, hvor politikerne med forskellige afsæt skal forholde sig til fremtiden for dansk jernbanedrift og DSB's rolle. Altinget benytter anledningen og spørger et nyt hold af debattører:

Er det tid til et opgør med DSB's dominans på de danske skinner? Hvor meget skal DSB i så fald fylde? Er mere udbud og besparelser vejen frem? Kort sagt: Hvordan skal fremtidens DSB se ud?

Mød panelet her.

Ole Birk OlesenOle Birk Olesen (LA)
Transportminister

 

 

Henning HyllestedHenning Hyllested (EL)
Transportordfører

 

 

Rasmus PrehnRasmus Prehn (S)
Transportordfører

 

 

Nikolaj WendelboeNikolaj Wendelboe
Formand for Dansk Tog og administrerende direktør i Arriva Danmark

 

 

Asta OstrowskiAsta Ostrowski
Projektchef i Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk

 

 

Henrik HorupHenrik Horup
Forbundsformand, Dansk Jernbaneforbund

 

 

Michael SvaneMichael Svane
Branchedirektør i DI Transport

 

 

Uffe PalludanUffe Paludan
Fremtidsforsker, Palludan Fremtidsforskning

 

 

Michael RandroppMichael Randropp
Talsmand for Pendlerklubben Kystbanen

Forrige artikel Jernbaneforbund: Ole Birks udbudsplan sender milliarder ud af landet Jernbaneforbund: Ole Birks udbudsplan sender milliarder ud af landet Næste artikel DI: Fremtidens DSB-kunder stiller nye krav DI: Fremtidens DSB-kunder stiller nye krav
Taskforce retter skarp kritik mod Trafikstyrelsen

Taskforce retter skarp kritik mod Trafikstyrelsen

MISINFORMATION: Ny rapport finder stærkt kritisable forhold i Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens håndtering af sagen om en politianmeldt tidligere luftfartslæge. En chokeret transportminister lader nu advokater undersøge departementets rolle i sagen.