Debat

Ny taxilov: Fra spændetrøje til åbning for skattesnyd?

PANELDEBAT: Et nyt hold af debattører sætter fokus på regeringens forslag til en ny taxilov. Mød paneldeltagerne her.

Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) præsenterede i december regeringens forslag til en ny taxilov. Med udspillet ønsker regeringen at modernisere taxiloven, særligt i kølvandet på kørselstjenesten Ubers indtog på det danske marked.

De nye, friere rammer for taxibranchen skal ifølge transportministeren gå hånd i hånd med forbrugersikkerhed og regler, der skal sikre, at taxachaufførerne betaler deres skat.

Men hvad siger politikere, forbrugere og taxi-organisationer? Lægger den nye taxilov op til skattesnyd? Eller er det en spændetrøje, som endelig kan smides, når taxibranchen får friere rammer?

Mød panelet her:

Ole Birk OlesenOle Birk Olesen (LA)
Transportminister. Ole Birk Olesen har været medlem af Folketinget siden 2011. Han er tidligere redaktør på netavisen 180grader og har desuden været politisk journalist på Berlingske og Ekstra Bladet. Han er uddannet journalist.

Andreas SteenbergAndreas Steenberg (R)
Transportordfører. Andreas Steenberg har siddet i Folketinget siden 2011. Han har tidligere siddet i Regionsrådet i Region Midtjylland og har fra 2006-2010 været landsformand for Radikal Ungdom. Andreas Steenberg er uddannet cand.scient.pol. ved Aarhus Universitet og har arbejdet som gymnasielærer.

Rasmus PrehnRasmus Prehn (S)
Transportordfører. Rasmus Prehn har siddet i Folketinget siden 2005. Han er uddannet cand.scient.soc. fra Aalborg Universitet og har arbejdet som højskolelærer.

Kim ChristiansenKim Christiansen (DF)
Transportordfører. Kim Christiansen har siddet i Folketinget siden 2007. Han er selvstændig erhvervsdrivende og har tidligere været medlem af byrådet i Mariager Kommune.

Trine WollenbergTrine Wollenberg
Direktør for Dansk Taxi Råd. Trine Wollenberg er tidligere juridisk rådgiver i Dansk Taxi Forbund (fra 2003 Dansk Taxi Råd). Hun er uddannet cand.merc.jur. ved Aarhus Universitet.

Jan VilladsenJan Villadsen
Formand for 3F Transport. Internationalt er Jan Villadsen formand for Nordisk Transport Forbund. Han sidder desuden i ledelsen af det Internationale Transport Forbund (ITF) og Europæisk Transport Forbund (ETF). Han har tidligere blandt andet arbejdet som fisker og chauffør.

Lars PramLars Pram
Direktør i Forbrugerrådet Tænk. Han er tidligere direktør i Kost & Ernæringsforbundet. Lars Pram er uddannet cand.scient.pol. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00