Nye projekter skal sikre energieffektiv transport

KORT NYT: To nye projekter skal føre til energieffektive løsninger til containertransport og el-biler. Projekterne støttes af Det Strategiske Forskningsråd og Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram.
Kristian Andersen

To nye projekter skal gøre transporten grønnere og mere energieffektiv. Projekterne sigter mod at udvikle sikrere, billigere og lettere batterier til el-biler og forbedre udnyttelsen af containerskibes kapacitet. Det skriver Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

"Omstillingen til grøn transport kommer ikke af sig selv, men kræver en målrettet prioritering af forskning og innovation, så vi i Danmark kan udvikle nye teknologier og løsninger på de udfordringer, vi står over for på vejen mod en mere energieffektiv og miljøvenlig transportsektor," siger uddannelsesminister Morten Østergaard (R) i pressemeddelelsen. 

Med projektet "Avancerede komponenter til Elektromobilitet" bevilger Det Strategiske Forskningsråd (DSF) og Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) sammen 11,6 millioner kroner til sikrere, billigere og lettere batterier, der skal gøre el-køretøjer mere konkurrencedygtige. 

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00