Ole Birk krydsede klinger med forsker om trafiksikkerhed

TRAFIKDAGE: Transportminister Ole Birk Olesen gik trafikforsker Harry Lahrmann kritisk på klingen ved årets Trafikdage. Det fik dog ikke professoren til at ændre på sine indvendinger mod højere hastigheder.

Transportminister Ole Birk Olesens (LA) fortid som journalist kom ham til nytte, da han åbnede årets Trafikdage i Aalborg med et kritisk interview af konferencens arrangør, professor Harry Lahrmann.
Transportminister Ole Birk Olesens (LA) fortid som journalist kom ham til nytte, da han åbnede årets Trafikdage i Aalborg med et kritisk interview af konferencens arrangør, professor Harry Lahrmann.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

AALBORG: Højere hastigheder betyder flere ulykker. Også selv om Vejdirektoratet og regeringen påstår noget andet.

Så bastant lød reaktionen fra flere trafikforskere, da regeringen i forbindelse med sidste års finanslovsforhandlinger besluttede at hæve fartgrænsen på udvalgte lande- og motorvejsstrækninger.

Den kritik huede ikke transportminister Ole Birk Olesen (LA), der gik i klinch med ikke mindst professor Harry Lahrmann som en af de kritiske stemmer i debatten om hastighederne på vores veje.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00