Omstrukturering kører på skinner i Midtjylland

INTERVIEW: Midttrafiks direktør har kun godt at sige om sammenlægningen af Midtjyllands trafikselskaber, der samtidig ikke stiller passagererne ringere.
Natali Braagaard

Ingen af kommunerne har lagt op til, at der skal være store reduktioner, så det bliver samme buslinier som før. Desuden er der flere kunder at betjene, så det kunne være, at man i stedet for at nedlægge skulle udbygge. I Midtjylland går strategien derfor ikke på reduktion.

Jens Erik Sørensen
Direktør, Midttrafik

Fusionen mellem det tidligere Århus Sporveje Trafikselskabet, Viborg Amts Fælleskommunale Trafikselskab (VAFT), dele af Vejle Amts Trafikselskab (VAT) samt de tidligere Ringkøbing og Århus amter er forløbet smertefrit i Midtjylland, hvor passagererne ikke vil komme til at mærke en kvalitetsnedgang - måske snarere tværtimod.

Altinget har interviewet Midttrafiks direktør Jens Erik Sørensen:

Hvordan er overgangen fra Amterne gået i jeres region?
Først og fremmest skal vi have bygget en organisation, men det går fint herovre - blandt andet fordi der er stor politisk opbakning. Vi havde fredag vores første bestyrelsesmøde, og repræsentantskabet har givet fuld opbakning til Midttrafik [bestyrelsen består af syv kommunalmedlemmer og to regionalmedlemmer. Repræsentantskabet består af alle nitten kommuner, red.]. Udover at have fået lavet en organisation, har vi også vedtaget et virksomhedsgrundlag med vores strategier, visioner og mål.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00