Parkeringsstrategier og grønne indkøb: Her er kommunernes klimaopgaver ifølge Lars Aagaard

På især fire punkter bør kommunerne spille ind i den nationale klimapolitik, sagde klimaministeren mandag ved en konference med landets kommuner.

Kommunerne tager vigtige lokale kampe, når landspolitikernes klimaplaner skal føres ud i livet. Men de kan også med fordel føre egen klimapolitik - for eksempel når det gælder transport og parkeringsafgifter, mener Lars Aagaard (M). Arkivfoto fra Avedøreværket.<br>
Kommunerne tager vigtige lokale kampe, når landspolitikernes klimaplaner skal føres ud i livet. Men de kan også med fordel føre egen klimapolitik - for eksempel når det gælder transport og parkeringsafgifter, mener Lars Aagaard (M). Arkivfoto fra Avedøreværket.
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Stil arealer til rådighed for vedvarende energi. Regulér lokal transport i en grønnere retning. Driv jeres egne institutioner på en bæredygtig måde. Og inddrag de lokale i klimapolitikken.

Sådan kan man opsummere budskaberne til kommunerne fra klimaminister Lars Aagaard, som mandag var med til at åbne en klimakonference afholdt af landets kommuner, regioner, Realdania, Concito og den internationale storbyforening C40.

{{quote:141463:R}}

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00