Parlamentet skruer markant op for krav til bilers CO2-udledning

KLIMA: Europa-Parlamentets miljøudvalg kræver tæt på en halvering af udledningen af drivhusgasser fra nye biler i 2030. Det er markant strammere end Kommissionens udspil.

Står det til et flertal i Europa-Parlamentet, så skal nye bilers udledning af drivhusgasser næsten være halveret i 2030.
Står det til et flertal i Europa-Parlamentet, så skal nye bilers udledning af drivhusgasser næsten være halveret i 2030.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Kim Rosenkilde

Sent mandag blev et flertal i Europa-Parlamentets miljøudvalg enige om at støtte et krav om, at nye biler skal udlede 45 procent mindre drivhusgasser i 2030 end i 2021 og 25 procent mindre allerede i 2025.

Det er en klar skærpelse af Kommissionens udspil fra november 2017. Her lød ambitionen på en 30 procents reduktion i 2030 og 15 procent i 2025. Det glæder Lærke Flader fra Dansk Elbil Alliance.

”Med Europa-Parlamentets afstemning i dag melder EU sig tilbage i både klimakampen på transportsiden og kampen om fremtidens arbejdspladser i bilindustrien," siger Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00