Podcast: Varsler finansloven for første gang en mindsteløn i Danmark?

AJOUR: Der gemmer sig måske en lovfastsat mindsteløn i finansloven, der kan være et forsøg på at sikre fred ved de kommende overenskomstforhandlinger. Altinget Ajour tager arbejdsmarkedsbrillerne på og ser på finansloven.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Det var ikke ventet, at der i årets aftaletekst til finansloven blev skrevet en mulig lovfastsat mindsteløn på transportområdet ind, ligesom det var overraskende, at arbejdsgiverne fik så lille en lussing, som det trods alt blev til.

Tiltaget om den mulige mindsteløn skal ses som et led i de initativer, der skal styrke kampen imod social dumping – men også som et tiltag, der potentielt set kan få stor betydning, når OK20 skal forhandles til næste år.

Altinget Ajour har taget arbejdsmarkedsbrillerne på og ser på den finanslov, der landede mandag aften. Dagens gæst er arbejdsmarkedsredaktør, Søren Elkrog Friis.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Forrige artikel Podcast: En ny togkonflikt lurer – og en billigere udbudssejr er central for uenigheden Podcast: En ny togkonflikt lurer – og en billigere udbudssejr er central for uenigheden Næste artikel Podcast om OK20: Drama, dynamik og snubletråde ved overenskomstbordet Podcast om OK20: Drama, dynamik og snubletråde ved overenskomstbordet