PostNord-ansatte: Lad os få de fyresedler, Vestager!

DEBAT: 8.500 familier bliver holdt som gidsler i forhold til deres arbejde i PostNord. Lad os derfor bare få svar på, om vi er købt eller solgt, skriver Eigil Johannesen, fællestillidsrepræsentant for de danske HK-ansatte i PostNord.

Af Eigil Johannesen
Fællestillidsrepræsentant for de danske HK-ansatte i PostNord

Kære EU-kommissær Margrethe Vestager. Som tillidsrepræsentant er det mit håb, at du og kommissionen hurtigt får godkendt den økonomiske plan, så mine kolleger i PostNord kan få deres længe ventede opsigelser eller komme videre med arbejdet i posten.

ITD, som er organisation for den danske vejgodstransport, har i en længere årrække haft et horn i siden på PostNord.

Lige nu er de så onde i sulet, at de har indklaget den danske og svenske stat (ejerne af PostNord) til EU med den beskyldning, at de skulle have givet PostNord ulovlig statsstøtte.

De tager naturligvis fejl, men det er min bekymring, at EU-systemets behandling af deres klage endnu engang vil hindre PostNord i at komme videre.

Akkurat som med de månedlange trakasserier mellem den svenske og danske regering tidligere på året. Mine kolleger og jeg er rent ud sagt dødtrætte af at vente på at få at vide, hvem der er fyret, og hvem der fortsat er hyret.

Familier er taget som gidsler
Jeg er overbevist om, at EU ikke finder noget at kritisere. Men jeg frygter, at ITD’s nådesløse fremfærd forsinker den afklaring, som vi ansatte har ventet på siden medio 2017.

At 8.500 familier fortsat skal frygte, om mor eller far får en fyreseddel. Det var derfor, jeg tidligere i år appellerede til den svenske postminister om hurtigt at finde en fornuftig afklaring for PostNord. Men nu er det så ITD’s tur til at tage os som gidsler.

Fair konkurrence i transportbranchen, tak
Lad mig slå fast, at vi postansatte er de første til at bakke op om fair konkurrence. Især i en transportbranche, som desværre også konkurrerer på ulovlig cabotagekørsel, postkasseselskaber i tredjelande, illegal arbejdskraft og dårlige arbejdsvilkår for udenlandske chauffører.

Vi vil som medarbejdere fortsat gerne passe vort job med at få posten ud til alle danskere. Ikke mindst dem, der lever uden for storbyerne.

Den hastigt faldende brevmængde i Danmark er mest af alt et resultat af den digitale udvikling, så vi danske medarbejdere i PostNord har fået nok af at være skydeskiver for andres overskud.

Derfor appellerer jeg til dig, kære Margrethe Vestager.

Vi er 8.500 danske lønmodtagere, som føler, at big business tager os som gidsler. Som tillidsrepræsentant ønsker jeg de fyresedler nu, så jeg håber, du vil være garant for en hurtig behandling af sagen.

Det vil give afklaring for de kolleger, vi bliver tvunget til at sige farvel til, og vil skabe tryghed for dem, som skal blive i PostNord.

Forrige artikel S gør status: 2017 har været et år uden transportminister S gør status: 2017 har været et år uden transportminister Næste artikel Transportører: Nu skal de nationale politikere bare støtte Kommissionen Transportører: Nu skal de nationale politikere bare støtte Kommissionen
 • Anmeld

  Claus Sønderkøge · Økonom

  Kontakt politikerne Johannesen

  Johannesen det var dog en åndssvag kommentar. Margrethe Vestager er embedsmand og skal overholde love og regler og intet andet.

  Du skal henvende dig til politikere.

 • Anmeld

  Johan Jepsen · Cand.se.stupiditet

  Love og regler skal også overholdes af politikere

  Enig med Claus Sønderkøge. PostNord-Danmarks problemer stammer primært fra dets ledelse og sekundært fra regeringen. Begge har tilfælles inkompetencen, uansvarligheden og plejen af virkelighedsfjerne særinteresser. Og det er ikke en stærk digitalisering af samfundet/internet, som skal få skylden. Det er det historisk høje niveau på dumhed hos beslutningstagerne i Danmark med direkt ansvar for selskabet.

 • Anmeld

  Jens Ole · Verdensborger

  EU embedsmænd

  Jeg tror nu ikke at EU embedsmænd, som Junker Tusk og Vestager er embedsmænd på samme måde som vi kender det fra Danmark. Vi ville aldrig acceptere at embedsmænd blandede sig i politik, som de gør.
  Men EU tilhængere ynder at kalde dem embedsmænd, da de, er magtfulde politikere som er supereuropæere, men ikke folkevalgt på demokratisk vis. Var de embedsmænd efter danske begreber ville de nok hurtigt blive afskedigede, da vi forventer at embedsmænd agerer politisk neutralt. Det er ikke noget problem for Unions tilhængere, da de i EU ikke tolererer politisk indflydelse til en opposition til EU

 • Anmeld

  Johan Jepsen · Cand.se.stupiditet

  Det er på tid at tage sig sammen

  Jens Ole, jeg ville have ønsket din beskrivelse af EU og især dets onskabsfulde indblanding i danske anliggender kunne holde. Men sådan er den verden, vi lever i, ikke skruet sammen. Det er på tid at vi tager ansvar for vores egen dumhed og på vores egen nationale niveau og holde op med at beskylde EU og omverden for al mulig dårligdom og vores elendige sager. EU og dets institutioner/ansatte blander sig ikke i de danske anliggender uden hjemmel. Det samme sæt EU-regler gælder for alle medlemsstater (med enkelte undtagelser), og Danmark gik ikke med ind i EU-samarbejde med en pistol for panden. Det har frivilligt tilsluttet sig det samarbejde (i princippet) velvidende hvad det indebærer. Det er ved at blive udmattende, at hver gang vi dummer os, så skal vi per automatisk give andre skylden. Vi trænger til at tage os sammen og prøve en gang for alle vokse op. Vi skal stoppe med at flygte fra vores eget ansvar. Vi har alt for mange folkevalgte og erhvervsledere, der nu i årtier har truffet åndssvage beslutninger, og hver gang det eksploderede i deres hænder, var det lynhurtige til at skynde sig med at gemme sig i mængden og pege på andre som de skyldige. Især DF har forstået fordelene ved den måde at føre politik på uden risiko, og har udviklet den til en ny paradigm i dansk politik, idet det påstår at være både i opposition (dvs. uden ansvar) samtidig med at det ligger stemmer til regeringens beslutninger (udover at beskylde EU for alt ondskab mellem det danske himmel og jord). Det fleste andre partier gør også det samme, men mest ved at tørre deres egen inkompetence af på EU.
  Demokratiet er blevet udvandet og svækket med den idiotiske leg. Kort sagt har vi til en vis grad selv skabt vores egen udgave af Trump-tilstand. Vi vil bare ikke indse det.

 • Anmeld

  Anne Thomsen

  Rigtigt Claus Søndergaard

  Ja - det her er for grotesk. Beslutningen er truffet under dansk flag . Kontakt de danske politikere. Vi er alle ramt af dette onde - med posten. Har endda prøvet at tage det op.

  Kan i undlade at skælde EU ud over dette?

  Hvad med Lars Løkke ? Han er statsminister. Magrethe Westager er embedsmand i EU.

 • Anmeld

  Claus Sønderkøge · Økonom

  Vent på konkursen - der vil trods alt være nogle år til at søge nyt job

  Der er nogle her der synes lidt forskelligt om hvor fagforeningsmanden skal henvende sig. Det er desværre hos hans egen forbundsformand, Simonsen hedder han vist. I fagforeningen har de trygt og roligt sovet tornerosesøvn i nu mange år og har nydt at været en konservativ opposition i LO.

  Man skulle mens tid var selvfølgelig have kontaktet og forhindret de konservative socialdemokratiske statsministre. Det er dem som er de egentlig skyldige, Nyrup og Thorning. De er gået af og kan i dag ikke drages til ansvar. Så man må desværre lide for sine ansvarforsømmelser. Vore politikere som spiller bonkammerater med asociale internationale politikere burde man have været specielt på vagt overfor. Men uduelige LO formænd har haft andre prioriteter end deres medlemmers velbefindene. Desværre kun.

  De ansvarlige kan man ikke længere kontakte og drage til ansvar og sagen er alt for langt fremskreden til at man kan starte en redningsaktion op. Så vent på den uundgåelige konkurs.

 • Anmeld

  Claus Sønderkøge · Økonom

  HK har behov for en paladsrevolution

  HK har traditionelt været et forbund som har faldet sine medlemmer i ryggen. Kampen mod det mindre men venstreorienterede fagforbund PROSA har i mange år været et spydspidsprojekt. Det medførte at Datacentralen og Kommunedata blev privatiseret og solgt hvorefter borgerlige regeringer i 20 år har hærget der.

  Hvem der har stemt for at det fagforeningsejede forsikringsselskab ALKA skulle sælges vides ikke med bestemthed. Men da håndværksfagene alle har været ude med kritik kan det kun være HK og Metal som har solgt sine medlemmer.

  HKs historie er bestemt af at det altid har set sig selv som politisk spydspids for en socialdemokratisk fagbevægelse. Prisen for kampen mod politiske forbund som bekendte sig til DKP og SF har aldrig været for høj. Indirekte valg har sikret kontinuiteten for fremskaffelsen af de økonomiske og politiske midler til at føre kampen mod sine medlemmers interesser.

 • Anmeld

  Jens Ole Mortensen · Verdensborger

  Enig.

  Claus
  Sønderkøge.
  Jeg er sådan set enig i at det er vores eget ansvar. Men det drejer sig jo også om at Vestager vil vurdere om post Nord har modtaget statsstøtte som ikke er efter EU regler.
 • Anmeld

  Johan Jepsen · Fagbevægelsen er forlængst blevet ren forretning

  Fagbevægelsen er blevet til en parodi

  Jeg har forlængst vidsket fagbevægelsen ud af listen på de aktører, som kan tages seriøst. Den tilhører bare som mange andre selskaber virksomhedsverden/erhvervslivet, dvs. med det vigtigste -og mere og mere udelukkende- formål (og fokus) at tjene så mange penge som muligt gennem medlemmerskontingent og andre biaktiviteter for at fastholde sin egen interne livsstil og privilegier. Kampen for medlemmerne er forlængst blevet opgivet. Det drejer sig nu mest om ren penge og forretning, hvor overenskomstsforhanflingerne er et kommercielt påskud. Fagforeningsledere er blevet til en del af almindelige erhvervsledere, med fælles syn og særinteresser: optaget mest af deres egne personlige karriere/lønninger/gyldne hånd/pensionsordninger og andre privilegier osv.betalt af trofaste medlemmer/kunder. Coridon eller Torning-Schmidt er produkter af nutidens fagbevægelses interne organisationskultur.

 • Anmeld

  Anne Thomsen

  Johan Jeppesen.

  Du har bare så evigt ret ! De unge i EU er opmærksomme på hvor dårligt vore regeringer fungere. Nu er EU nødt til at blande sig - når et land går het amok med en obskure regering. Skal intet blande sammen - men det hænger sammen i en højere enhed. Føler mig som den eneste åbenlyst aktive EU aktivist - udenlands.

  Det er herhjemme den er helt gal. Borgerne vil ikke indse det.

 • Anmeld

  Kristina østerling

  Tjenestemand opsagt

  Min far fik i dag et brev i sin e.boks om at var blevet afskediget. Han havde selv valgt st takke ja til et tilbud om fyring og så 3 års løn, da han alligevel snart skal på pension. Men nu står der så bare at det ikke er sikkert endnu da eu kommissionen skal godkende det først. Er der nogen her der ved hvor langt tid der vil gå med sådan noget? Han er jo meget usikker på hvad der skal ske nu. Håber der er en der kan belyse denne sag lidt for mig og beklager hvis det sket ikke passer ind her.

 • Anmeld

  Johan Jepsen

  EU-Konkurrenceregler gælder virksomheder

  Kære Kristina,
  Jeg må indrømme, at det er først gang, jeg hører om en i mine øjne helt almindelig HR sag, hvor EU kommission først skulle have noget at have sagt/godkende eller afvise beslutningen. Det kan være, at jeg tager fejl, men i princippet er det kun i forhold til statslig støtte til virksomheder (både private og offentlige), som er dækket af EU-konkurrenceregler, hvor kommissionen skal udtale sig. Det kan være at din far arbejder indenfor et område, som er dækket af disse regler, og at hans fratrædelsesordning er inkluderet i en mere omfattende omstruktureringplan med støtte fra staten. Så tvivler jeg på, at det er din fars (personlige) pensionsordning (aftalt med sin arbejdsgiver), der kræver kommissionens gennemgang og godkendelse, men hvad staten som arbejdsgiver har til hensigt og gang i vedr. din fars arbejdsplads, som indirekt påvirker din fars sag. I det tilfælde plejer det ikke at gå lang tid for et svar fra EU. Vi snakker her om nogle uger til et par måneder. Forhåbentlig kan nogen herinde hjælpe dig endnu mere med mere præcise oplysningerne vedr EU kommissionens praksis ift godkendelse af statslige støttebeslutninger.

 • Anmeld

  Anne Thomsen

  Kristina Østerling.

  Kære Kristina.
  Det er helt i orden at spørge.
  Det hele afhænger af hvem brev er stilet til samt hvad emnet omhandler.

  Svarer ligeledes ud fra egen erfaring.
  3 måneder vil jeg formode da de er overbebyrdet.
  Jeg vil anbefale at man skriver pænt for at få god respons. Håber det bedste for din Far.

  Venlig Hilsen Anne ,

 • Anmeld

  Eigil Johannesen · Fællestillidsrepræsentant HK

  EU godkender støtte til PostNord

  Vi har ventet længe, men EU's godkendelse i dag kom alligevel bag på os.
  Nu går forhandlingerne om fyresedlerne i gang for alvor.