Debat

R: Vil blå blok spare milliarder på vejinvesteringer?

DEBAT: De borgerlige vil spare 11 milliarder kroner på offentlige investeringer de næste tre år. Hvis transporten skal holde for, vil det sætte en stopper for væksten, skriver Andreas Steenberg (R).

Besparelser på vejinfrastruktur er en forkert vej at gå, skriver Andreas Steenberg (R). 
Besparelser på vejinfrastruktur er en forkert vej at gå, skriver Andreas Steenberg (R). Foto: ft.dk
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Andreas Steenberg (R)
Transportordfører

De borgerlige vil spare 11 milliarder kroner på offentlige investeringer i 2017, 2018 og 2019.

Forleden fik vi at vide, at alle investeringer på transportområdet er sat i bero. Det er både Infrastrukturfonden og det såkaldte ’bedre og billigere’-forlig. For måske transporten skal spare dette store beløb. Transportminister Hans Christian Schmidt (V) har meddelt, at indtil videre er alt sat i bero. Det vil være en katastrofe, hvis regeringen laver et anlægsstop i tre år.

Sætter stopper for væksten
Infrastruktur er en vej mod vækst. Når varer og arbejdskraft kan bevæge sig rundt, så skaber det grundlaget for at skabe job i vores virksomheder. I sidste uge offentliggjorde Vejdirektoratet, hvor meget trafik Hirtshalsmotorvejen havde genereret. Det har virkelig skabt muligheder for hele Vendsyssel. Tænk også på udvidelsen omkring Vejle – det har løsnet mange trafikpropper.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Den slags investeringer kan stoppe, hvis det er transportområdet, der skal holde for. Nu får et af EU’s dyreste byggeerhverv statsstøtte til lønnen med håndværkerfradraget, og landbruget har fået ekstra statsstøtte også med finansloven.

Lad markedet bestemme
Var det ikke bedre og mere liberalt at bruge de penge på infrastruktur og så lade markedet bestemme, hvilke erhverv der vinder frem? Det synes jeg. Igen en totalt forkert erhvervspolitisk prioritering af Venstre.

Infrastruktur er en vej mod vækst. Når varer og arbejdskraft kan bevæge sig rundt, så skaber det grundlaget for at skabe job i vores virksomheder. 

Andreas Steenberg (R)
Transportordfører

Jeg synes, besparelser her er en forkert vej at gå. Bilglade læsere vil måske tænke, at man bare kan droppe Togfonden, men der er ikke så meget forbrug herfra i 2017, 2018 og 2019. Derfor er det kun besparelser på vejområdet tilbage som mulighed. Med mindre de borgerlige finder en anden løsning.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Andreas Steenberg

Public affairs executive, Systematic, fhv. MF og politisk ordfører (R)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2011)

0:000:00